Alt om sykkelturen

Mavic har utviklet en god sykkelcomputer som mest av alt utmerker seg ved å være enkel i bruk. I tillegg vil det etter hvert komme en del morsomt ekstrautstyr.

Mavic Wintech USB Ultimate | |

Funksjon: Enheten leverer alle relevante sykkeldata og mye mer.

Brukervennlighet: Oppsett og betjening er enkelt, men tidkrevende.

God til prisen: Prisen er rimelig med tanke på den gode høydemålingen.

Konklusjon: Er du ute etter en funksjonell sykkelcomputer uten unødig dilldall, så er Mavics Wintech et godt alternativ. Den er noe helt for seg selv, på godt og vondt. Alt i alt er den likevel et positivt bekjentskap som leverer de fleste funksjoner på en god måte.

Pris: 1800 kr (u. sensor)

www.mavic.com

I en tid da markedet flyter over av gps-utstyr med kart og wattmålere som analyserer hvert eneste tråkk, skal det noe til før en vanlig sykkelcomputer klarer å begeistre. Det gjør allikevel denne nye saken fra Mavic. Bak et enkelt ytre inneholder nemlig Wintech USB Ultimate en rekke funksjoner som beriker hvert minutt på sykkelen.

I tillegg til vanlige opplysninger om for eksempel distanse, hastighet og gjennomsnittsfart får du en mengde informasjon om puls og tilbakelagte høydemeter. Sistnevnte måles via et innebygd barometer som leverer data med en nøyaktighet som registrerer de minste høydeendringer. Dermed tilføres sykkeløkten en ekstra dimensjon som du kan studere på dataskjermen etterpå, eller mens du fortsatt er ute og sykler.

Under testen var vi travelt opptatt med å finne de bratteste bakkene. Skjermen gir nemlig fortløpende oppdatering om hvor mange prosents stigning du kjemper med. Den informasjonen er spesielt interessant hvis du følger med på profesjonell sykkelsport. Plutselig får man en helt annen forståelse av hva det faktisk innebærer å klatre opp på de klassiske toppene. Det er imidlertid irriterende at det skal være så vanskelig å lese de små tallene på skjermen mens svetten renner ned i øynene. Data presenteres i fire rekker med hastigheten klart og tydelig øverst. Høydedata presenteres derimot med små tall og i andre rekke, og det er nok nødvendig for å få plass. Ikke desto mindre er det et irritasjonsmoment, og vi var misunnelige på treningspartnere med sykkelcomputere der tegnstørrelsen kan endres etter behov.

Når det er sagt, så skal vi fremheve det faktum at Wintech er særdeles brukervennlig. Nettopp fordi mulighetene er begrensede, og fordi all betjening foregår ved hjelp av to sentralt plasserte knapper, er det umulig å gjøre feil.

En funksjon som Mavic og søsterfirmaet Suunto lenge har hatt patent på, er integrasjonen av fartsmåleren i stikkakselen (altså akselen som går gjennom navet og fester forhjulet til forgaffelen). Det er snakk om en relativt tung og klumpete sak, men funksjonaliteten er upåklagelig, og du slipper stropper på forgaffelen. Derfor er dette et alternativ som det er verdt å vurdere.

Det samme kan ikke sies om pulsbeltet. Det fungerer helt fint, men den harde gummiblandingen føles lite komfortabel i forhold til andre moderne pulsbelter. Igjen understrekes det at funksjonaliteten har veid tyngre enn den siste finishen og komforten. Noen vil sikkert mene at dette er ubetydelige bagateller, men vi ergrer oss likevel over at produsenten har valgt en del billige løsninger.

Tre gode detaljer

1. De to store, lettbetjente knappene er alt som skal til for å bruke de mange funksjonene underveis. 2. USB-kontakten for overføring av treningsdata og informasjon til pc er integrert direkte i sykkelcomputeren. 3. Sensorer fås i flere varianter, blant annet innebygd i stikk akselen, og kjøpes separat. Fra 225 kroner.

PRODUKTINFO:

Sykkelcomputer med pulsmodul og trådløs overføring fra sender i stikkakselen (tilbehør). Barometrisk høydemåling, termometer og sykkelfunksjoner. USB til pc. Opptil tre brukerprofiler.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: