© Garmin.

Årets beste sykkelcomputere

En avansert sykkelcomputer skal ikke bare fortelle deg hvor fort og hvor langt du sykler, men også hvor du sykler og hvor mye energi du legger i tråkkene. Se stort test av sesongens modeller.

14. juli 2014 av Claus Cancel og Lasse Lyhne.

GPS-teknologien har overtatt markedet for løpeklokker, og den veien går det også med sykkelcomputere – spesielt når vi beveger oss mot de avanserte modellene. Fordelen med satellittstyring merkes spesielt etter sykkelturen. Du kan laste opp treningen til forskjellige programmer og sammenligne prestasjonen på de ulike delene av ruten med andres. Sykkelcomputeren kan også vise vei på turen, du kan for eksempel legge inn en rute eller du kan be den om å finne veien hjem.

I det hele tatt byr den nye generasjonen av sykkelcomputere på utallige funksjoner. Det kan være puls, gjennomsnittsfart, høydemeter, kadens og mye annet. Det understreker hvor avanserte dagens modeller er, og derfor er det viktig at du har litt kunnskap før du skal kjøpe. Ikke alle har like gode løsninger. Og selv om GPSen kan hjelpe deg med å finne veien hjem, hjelper det lite hvis du har gått deg bort i alle funksjonene.

Finn din nye sykkelcomputer

Last ned pdf-en og se vår store test av ti sykkelcomputere og tre multisportklokker. Vi har testet både budsjettvennlige og dyre modeller, og kårer testvinnere i begge kategoriene.

Slik tester Aktiv Trening |

En god sykkelcomputer skal kunne brukes på både racersykkelen og terrengsykkelen. Derfor har vi testet alle modellene både på asfalten og i skogen. Vi har testet to og to om gangen for å avsløre om det er unøyaktigheter.

Ved testing ute på veien og i skogen har vi konsentrert oss spesielt om hvor lett modellen var å bruke, selv når pulsen steg og svetten haglet. Vi har sett på skjermkvaliteten og hvor lett den var å betjene underveis. Vi har vurdert funksjonene og tatt stilling til om de er nyttige, og hvor godt de fungerer.

Etter turen har vi testet hvor lett det er å laste opp økten til en tilhørende treningsside, og vi har sett på om man kan eksportere turen til Strava, som er den mest populære sykkelanalyseapplikasjonen i dag. Vi har også sjekket hva man kan få av ekstrautstyr og om sykkelcomputeren er kompatibel med mobiltelefonen.

TESTKRITERIER Vi har testet sykkelcomputerene ut fra følgende kriterier:

  • Oppstart: Hvor lett er det å montere den og komme i gang?

  • Funksjon på sykkelen: Hvordan er den under bruk? Får man de opplysningene man trenger? Kan man lese skjermen i både sol og kveldsmørke?

  • Treningsanalyse: Hvordan er den tilhørende nettsiden? Hvilke analysemuligheter har man? Kan man laste opp treningsdataene til for eksempel Strava?

  • Funksjoner: Hva kan den gjøre? Hvilket tilbehør, som kadens- og wattmåler, kan man få? Hvor lang er batteritiden?

  • Innstillinger: Kan man skreddersy treningsvinduene selv, slik at man får den informasjonen man synes er viktigst?

  • Kvalitet og størrelse: Hvor god er holderen? Er knappene lette å bruke? Føles den solid og robust uten å bli for stor?

PRIS Vi oppgir veiledende priser, men ofte finner du de billigere i butikkene eller på nettet.

TOTALVURDERING Den endelige karakteren bygger på en helhetsvurdering av brukeropplevelsen med spesiell fokus på de ulike testkriteriene.

|

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: