Produktinfo Sykkel-GPS med berøringsfølsom skjerm. Nye kart kan legges inn via SD-kort. 15 timers batterilevetid. Vekt: 98 gram. Kobles til pc eller Mac via USB.

Fantastisk sykkeldatamaskin

Garmins Edge 800 er en fantastisk sykkeldatamaskin som kan vise vei, motivere deg til å trene og kobles til en mengde ekstrautstyr. Den enkle betjeningen og oppsettet gjør den egnet for så vel mosjonister som entusiaster.

## Garmin Edge 800 | |

Funksjon: Et stort antall funksjoner. God og selvforklarende betjening.

Kvalitet: Et bunnsolid produkt der det også er lagt vekt på designen.

God til prisen: Du må ut med 3700 kroner, og det er ikke småpenger.

Konklusjon: Edge 800 er dyr, men gjør også treningsturene morsommere og mer effektive. Utvilsomt markedets beste sykkeldatamaskin både for mosjonister og entusiaster. I forhold til forgjengeren Garmin Edge 705, er den raskere og enklere i bruk, og er utstyrt med en bedre skjerm.

Pris: 3250 – 3699 kr.

www.garmin.no

Garmin Edge 800

Vi roser ofte GPS-klokkene fra Garmin for å være gode og solide hjelpemidler for trening. Hittil har de allikevel manglet den ekstra designappellen som man finner i for eksempel mobiltelefoner fra Apple og Samsung. Det har endret seg. Med Edge 800 har nemlig Garmin klart å kombinere et solid treningsverktøy med en lekker formgivning som kan vekke habegjæret hos de mest blaserte.

Først og fremst skyldes dette den store, tydelige og berøringsfølsomme skjermen. Apparatet betjenes altså ved å trykke på skjermen. Det er en stor fordel som gjør betjeningen enkel og selvforklarende, og er som det skal være i 2011. Uten hansker fungerer det helt upåklagelig, men selv med forholdsvis tykke vinterhansker er det ganske lett å velge de ulike funksjonene.

Du kan velge å få vist en masse tall som beskriver treningen, for eksempel puls, hastighet, tilbakelagt strekning, temperatur og hvor mange høydemeter du har tilbakelagt. Du kan til og med se hvor mange prosent stigning det er på den bakken du sykler i, takket være en innebygd barometrisk høydemåler. Eller du kan bruke skjermen til å kjøre om kapp med en virtuell treningspartner.

Partneren kan enten sykle etter en forprogrammert tid eller følge en av dine tidligere turer. Hvis du for eksempel kjører en fast runde, kan du la den virtuelle partneren kjøre slik du gjorde sist du var ute på den samme runden.

Endelig kan du bruke skjermen til å navigere fra sving til sving, som vi kjenner det fra en vanlig GPS for bil. Legg inn bestemmelsesstedet, og følg de tydelige anvisningene på skjermen. Du kan sågar velge hva slags veier du vil kjøre på: Landevei, grusvei og så videre. Det er en god funksjon som gjør at man gjerne prøver nye og spennende ruter i stedet for alltid å ta den samme veien.

Navigasjonsfunksjonen kan også brukes til å følge andres ruter. Skal du et nytt sted, kan du bruke Garmins nettjeneste, Garmin Connect, laste ned andres ruter og følge dem.

Det er bare den høye prisen som trekker ned. Den billigste modellen koster 3250 kroner og kan ikke helt anbefales, siden den leveres uten pulsbelte og kart. Du må ut med 3699 kroner (hos XXL) for å få kart over hele Europa, men da får du også både pulsmåler og kadensmåler.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: