Produkt info: Sykkelcomputer og pulsmåler med trådløs hastighetssensor og kadensmåler (tilbehør). Inneholder alle relevante sykkelfunksjoner, inkludert høydemåling og mellomtider. Vekt: 52 gram.

Fingerspitzengefühl

Estetikk og overlegen funksjonalitet går hånd i hånd i sykkelcomputeren fra Polar. Den fungerer som en stor vippekontakt, og styres med tommelfingeren.

23. september 2010

## Polar CS500 CAD | |

Funksjon: Enormt mye informasjon, men likevel svært oversiktlig.

Kvalitet: Åpenbart velkonstruert. Overbevisende materialkvalitet.

God til prisen: Har du behov for de mange funksjonene, er prisen ok.

Konklusjon: Kan du leve med den elendige kommunikasjonen til og fra datamaskinen, er CS500 CAD blant markedets aller beste sykkelcomputere. Skjermen er stor og tydelig, betjeningen er god – vippekontakten er suveren – og informasjonsmengden er enorm.

Pris: 2342 kr

www.pulsklokke.no

Polar CS500 CAD

Det er en annerledes sykkelcomputer som troner på sykkelstyret. Både av fremtoning og funksjonalitet. CS500 CAD har en elegant utforming. Den er stilren, slank og strømlinjet, men også uvanlig praktisk. Den store skjermen gjør det nemlig mulig å avlese hastighet, distanse og utallige andre opplysninger uten at du trenger lesebriller.

Og mens du sjekker mellomtider via den store røde knappen, foregår stort sett all annen navigering mellom ulike funksjoner ved å trykke på selve enheten. Dermed aktiveres kontakter som er skjult på baksiden. Vi synes det er en god løsning. Vippekontakten gir en estetisk god løsning som også fungerer upåklagelig.

Også oppsettet fungerer fint. Du slipper nemlig å være datanerd for å få de trådløse sensorene til å kommunisere med sykkelcomputeren. Tvert imot foregår hele oppsettet raskt og intuitivt.

Like enkelt er det å bruke enheten under sykling. Vi hadde mye moro med å bla frem og tilbake mellom diverse skjermmenyer og dermed få informasjon om puls, hastighet, kadens, tilbakelagte høydemeter og mye mer.

En av de funksjonene vi virkelig satte pris på, er påminnelsen om å drikke. Ikke minst i lys av diverse aktuelle undersøkelsers klare konklusjon om at hyppig og systematisk væskeinntak under sykling er en avgjørende prestasjonsfremmer, er det en liten genistrek at CS500 kan settes opp til å minne deg på å drikke på bestemte tidspunkter.

Det kan virke banalt, men faktum er at svært mange syklister ikke får i seg nok væske fordi de konsentrerer seg helt om å tråkke så hardt som mulig.

Etter endt trening kan diverse data avleses fra sykkelcomputerens minne – eller du kan kjøpe en liten USB-datalink og bruke den til å laste opp data til Polars nettbaserte treningsdagbok for ytterligere gjennomgang av turens data.

Sistnevnte skapte allikevel en del frustrasjon. Du skal ha både flaks og teknisk innsikt for å unngå å måtte ringe Polars kundestøtte for å få tingene til å virke som de skal. På dette området ligger finnene langt etter andre aktører på dette markedet.

Hvis du velger å kjøpe sykkelcomputeren, bør du i hvert fall sørge for at du får med den nye og oppgraderte sykkelholderen. De første var nemlig skjemmet av en del skranglelyder. Det er ikke den nye. Tvert imot holder den sykkelcomputeren i et så jernhardt grep at den kan anbefales både for racer- og terrengsykler. Det er heller ikke noe problem om du har tre sykler. CS500 har nemlig minne for opptil tre forskjellige sykler, og dermed kan du flytte den samme enheten mellom flere sykler, forutsatt at du investerer i styreholdere og fartssensorer.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: