Produktinfo Sykkel-GPS med innebygd fjernkontroll. Mange funksjoner, inkludert høydemåling. Mulig å laste ruter opp og ned. Elektronisk kompass. Treningsprogrammer for pc lastes ned fra nettet. www.bike24.com sender til Norge.

Global posisjonering

Det er definitivt interessant med en ny aktør på markedet for trenings-GPSer. NAVI2move fra O-Synce byr på mange smarte detaljer og en lav pris.

O-Synce NAVI2move | |

Funksjon: Mange funksjoner, men betjeningen er ikke alltid like logisk.

Kvalitet: Solid og med gode materialer. Grovkornet skjerm trekker ned.

God til prisen: Prisnivået er helt klart NAVI2moves sterkeste kort.

Konklusjon: O-Synces GPS utgjør ikke noen trussel for Garmin i dag. Prisen kan nok lokke noen til å kjøpe tysk, men det er mange detaljer som må rettes opp før NAVI2move blir en seriøs utfordrer. Vi håper på en snarlig oppfølger som også er Mac-kompatibel.

Pris: ca. 1400 kr.

www.o-synce.com

Det tyske selskapet O-Synce har tatt litt av et sprang med lanseringen av sin nye NAVI2movetrenings- GPS. Hittil har de mest vært kjent for små, rimelige sykkeldatamaskiner og pulsklokker i mellomprisklassen. Dette er utstyrskategorier der de fleste kan være med. Noe helt annet er det å utvikle en GPS for sykkelbruk. Her begir de seg nemlig rett inn på et område som krever mengder av kunnskap, og som domineres av gigantiske Garmin.

Ikke desto mindre har O-Synce tatt utfordringen med en relativt rimelig GPSenhet. Spørsmålet er bare om tyskerne klarer å treffe blink på første skudd. Førsteinntrykket tyder ikke uten videre på det. Det første problemet var at vi måtte finne en pc å koble den til. Den støtter nemlig ikke Mac.

Deretter startet jakten på en egnet kabel i stedet for den som fulgte med, og som ikke var egnet. Kvalene fortsatte med en litt ugrei montering av holderen og en ikke helt problemfri installasjon av programvaren. Nykommeren hadde altså tapt en del poeng allerede før vi hadde begynt å bruke den på sykkelen.

Der gikk det heldigvis noe bedre, og GPSen fikk til en viss grad fornyet tillit. GPSen virker presis, og informasjonen på skjermen er tilstrekkelig til å dekke selv avanserte behov, som aktuell og sammenlagt høyde, gjennomsnittsfart, maksfart og så videre. På den fronten hadde vi altså ikke stort å klage over.

Som en smart finesse har O-Synce også en innebygd fjernkontroll som gjør det mulig å navigere på skjermen uten å flytte hånden fra styret. Meget smart! Det samme er muligheten til å planlegge sykkelturen hjemmefra ved hjelp av O-Synces egen programvare og legge inn ruten på GPS-enheten. Den funksjonen er faktisk løst på en forbilledlig måte, og deretter er det stort bare å tråkke i vei og følge anvisningene på skjermen.

Det er imidlertid lettere sagt enn gjort. Skjermen er nemlig vanskelig å lese mens man sykler.

Riktig nok lyser den klart og tydelig opp med et knappetrykk, men det er ikke en optimal løsning og gjør at man er nødt til å sykle "i blinde" det meste av tiden. Aktivering av bakgrunnsbelysningen gjør dessuten at informasjonen på skjermen endres, og det er virkelig plagsomt. Det hadde vært langt mer praktisk hvis lyset i det minste kunne aktiveres uavhengig av de øvrige funksjonene.

Eksemplet med lyset illustrerer i det hele tatt hovedproblemet med NAVI2move: Den er et hederlig forsøk på å utfordre en dominerende aktør, men det er også detaljene som avslører hvorfor Garmin har sin dominerende stilling. Vi håper at O-Synce er raskt ute med en oppfølger til NAVI2move.

Med justeringer av enkelte detaljer sammen med lav pris og høy kvalitet kan nemlig O-Synce bli et kjærkomment alternativ, og da håper vi at noen også vil selge merket her i landet. Garmin trenger nemlig litt skikkelig konkurranse.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: