Fakta: GPS-sykkelcomputer som kan vise fart og distanse, og med ekstrakjøp også puls og kadens. Kobles til mobil via Bluetooth.

Liten og kjapp GPS

Garmin Edge 25 er en minicomputer full av avanserte funksjoner – den er et lite teknologisk vidunder.

## Garmin Edge 25 | |

Pluss: God størrelse, mange funksjoner.

Minus: Små tall på displayet.

Konklusjon: Edge 25 er et lite monster i forkledning. Det er proppet utrolig mange funksjoner inn i den lille sykkelcomputeren. Kan du leve med de små tallene på displayet, får du en knall sykkelcomputer til en ganske billig penge.

Pris: 1599 kr (1899 kr med puls)

www.garmin.com

Vi aner en ny tendens. Etter at sykkelcomputerne i en årrekke er blitt større og større og har fått stadig mere avanserte skjermer, peker mye nå på at det går i en annen retning. Tidligere i år lanserte amerikanske Lezyne det som da var verdens minste GPS-computer. Men nå er Garmin på banen med to nye minicomputere: Edge 20 og Edge 25, som vi tester her.

Begge har et knippe velfungerende funksjoner og byr på opp til tre datafelter på skjermen samtidig. Det fungerer upåklagelig, selv om tallene ikke er så store når det er tre felter på skjermen. Computerne har også fine navigasjonsfunksjoner, hvor du kan følge en rute du har lastet ned via Garmin Connect, og på skjermen få vite når du skal svinge. Også det fungerer bra.

Dessuten kan du få vist livesegmenter, dvs. at du kan konkurrere med deg selv på utvalgte passasjer på treningsturen. Computerne understøtter riktignok bare Garmin-segmenter – ikke Strava-segmenter. Etter treningen kan du laste opp dataene til Garmin Connect eller Strava.

Computerne er veldig nøyaktige og bruker ikke bare GPS, men også det russiske GLONASS-systemet, som løfter presisjonen i f.eks. skogen og i skråninger. Men det mest imponerende er Edge 25’s avanserte funksjoner, som til sammen gjør den til et lite datamonster.

Har du en smarttelefon, kan du trådløst utveksle data med telefonen din og få vist innkomne SMS’er på den lille skjermen. Computeren støtter også Ant+-standarden, så du kan bruke et pulsbelte og en hastighets- og kadensmåler sammen med GPS’en.

Dermed ligger den funksjonsmessig helt på linje med mange av sine større og dyrere storebrødre. Så har du vært på utkikk etter en avansert sykkelcomputer som tar minimalt med plass, kan Edge 25 godt være det du har lett etter.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: