Produktinfo Sykkelklokke med GPS, medfølgende pulssensor og lader. Vekt: 156 gram. Batteritid (oppgitt): 12 timer.

Med storskjerm på styret

En ny GPS-basert sykkelklokke imponerer med en stor og trykkfølsom skjerm som kan gi alternative ruteforslag. Den avanserte dingsen er imidlertid dyr og appellerer mest til entusiasten.

## Mio Cyclo 305 HC | |

Funksjon: De mange funksjonene er lette å finne og enkle i bruk.

Kvalitet: Solid og holdbar konstruksjon som trolig holder lenge.

God til prisen: Ikke klassens billigste, men et godt alternativ i prisklassen.

Konklusjon: Mio er et friskt pust i dette markedet og en verdig konkurrent til de store aktørene. Særlig detaljer som alternative ruter og den store skjermen trekker opp. Størrelsen og det faktum at skjermen kan være vanskelig å lese under visse forhold, trekker ned.

Pris: 2874 kr.

www.bikebuster.no

Mio Cyclo 305 HC

Det kommer stadig flere sykkelklokker med innebygd GPS på markedet. Det er en god utvikling med tanke på at Garmin hittil har fått regjere nesten alene på dette markedet. Nå er det Mio som utfordrer den amerikanske giganten. Mio tilbyr en av de største skjermene vi har sett på en sykkelkokke, og den har også flere andre godbiter å by på.

På sykkelen betyr den store fargeskjermen at du kan holde øye med mye forskjellig informasjon på én gang. I tillegg kan sidene skreddersys til å vise nøyaktig det du ønsker. Skjermen har litt lav kontrast når du skal se tall, men kartfunksjonen er god og oversiktlig, og det er viktig. Et av Mios mest bemerkelsesverdige triks er nemlig "surprise me"-funksjonen som finner alternative ruter basert på tid, rute eller distanse. Det gjør treningen mer inspirerende.

Skjermen på hele tre tommer er imponerende, men gjør også at enheten virker ganske stor, særlig på en racersykkel, og det er noe du bør tenke på før du slakter sparegrisen.

Og slaktes må den nok. Med en pris på rundt 3000 kroner er nemlig dette et instrument for spesielt interesserte. Brukerflaten minner på mange måter om en mobiltelefon. Du styrer alt via den trykkfølsomme skjermen, og som en iPhone har den bare én knapp som er plassert under skjermen. Herfra kan du lagre, velge trening og mye annet.

Enheten er enkel å sette opp og ta i bruk, selv om det er litt omstendelig. Det er litt sært å måtte legge inn tid og dato manuelt når alle andre GPS-enheter gjør det automatisk så snart de har GPS-signal. Men det er detaljer, og alt i alt er oppsettet enkelt, og skjermen reagerer fint på berøring. Ett enkelt irritasjonsmoment er likevel at programmet der du legger opp treningen, ikke støtter alle nettlesere. Men det kommer fortløpende oppdateringer som trolig vil rette opp dette. Det ser vi frem til. Treningssiden fungerer nemlig fint.

Størrelsen er utvilsomt Mios største styrke og svakhet. Skjermen er riktig nok større enn skjermen på nærmeste konkurrent, Garmin Edge 800, men selve enheten er også nesten 50 prosent større – og den virker stor!

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: