Stor test av 15 sykkelcomputere Last ned og se den store testen.

Slik velger du riktig sykkelcomputer

Hvilken sykkelcomputer skal du velge? Det kommer an på behov og budsjett. Se hva du skal må være oppmerksom på når du kjøper ny sykkelcomputer.

21. juni 2013

Moderne sykkelcomputer har mange funksjoner, men ikke alle er like viktige.

Fart: Måles enten via en sensor i hjulet eller med GPS på dyrere modeller. En uunnværlig funksjon som er standard i alle modellene.

Kadens: Måles via en sensor på pedalarmen og registrerer antall pedalomdreininger per minutt. En interessant funksjon som kan hjelpe deg å tråkke mer økonomisk.

Puls: Teller antall hjerteslag per minutt. Pulsen måles med et pulsbelte rundt brystet. Mens farten i høy grad er avhengig av vind og terreng, er pulsen en langt mer presis indikator på hvor hardt du trener. Særlig viktig hvis du vil jobbe målrettet med formen.

Høydemåler: Noen modeller er utstyrt med en høydemåler som viser stigningen på bakkene du sykler og hvor mange høydemeter (totalt antall vertikale meter) du tilbakelegger. En litt eksklusiv funksjon som er god å ha hvis du trener bakkeintervaller eller skal sykle i fjell.

Flere kjøpetips når du skal kjøpe sykkelcomputer:

Størrelse: En stor sykkelcomputer med ditto skjerm er brukervennlig og lettlest. Men den er gjerne dyrere og tyngre.

Skjerm: Det kan være vanskelig å se små tall når farten er høy. Velg en skjerm med god kontrast og tydelig visning av den viktigste informasjonen.

Knapper: Knappene skal være store og lette å betjene også i høy fart

Tilkobling: Flere sykkelcomputere kan overføre treningsdata til en pc eller Mac. Det er gull verdt hvis du følger en bestemt treningsstruktur eller et program, og vil følge utviklingen.

Last ned den store testen av sykkelcomputere Aktiv Trening har testet 15 av markedets råeste sykkelcomputere.

Last ned pdf-en og se den rålekre, men grisedyre testvinneren og de glimrende sykkelcomputerne til under 1000 kr.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: