
Brukervennlig: Både det innledende oppsettet og betjeningen er unødvendig tungvint.
Funksjon: Du får mengder av informasjon, og alle målinger er svært nøyaktige.
God til prisen: Vurdert som sykkelcomputer er prisen for høy.
Konklusjon: Til sykkelbruk finnes det bedre og billigere alternativer. Kjøp heller t6c i multisportutgaven med GPS for annen trening, og kjøp en billig sykkelcomputer i tillegg. Selve t6c-klokken er nemlig et førsteklasses treningsverktøy som kan brukes til mye mer enn sykling.
Pris: 4.042 kr.
Den innledende monteringen og oppsettet av de mange delene i Suuntos t6c Cycling Pack foregikk under adskillige eder og forbannelser. De finske ingeniørene kunne godt ha lagt litt mer ressurser på brukerveiledning og -vennlighet. Begge deler er i dag mangelvare. Da gemyttene hadde roet seg, kom vi heldigvis til den morsomme delen, nemlig selve testen av Cycling Pack-løsningen. Den består av en vanlig t6c pulsklokke som kommuniserer med de medfølgende farts- og kadensmålerne. Begge enhetene er trådløse, og dermed unngår du ledninger som henger og slenger på sykkelen.
Og som en særlig smart detalj er hastighetsmåleren integrert i stikkakselen på forhjulet. Det virker umiddelbart litt Reodor Felgenaktig, men det fungerer helt glimrende i praksis. Stikkakselen låser hjulet effektivt, og overføringen til den styremonterte klokken fungerte fullstendig prikkfritt gjennom hele testen. Ikke at det i seg selv var noen overraskelse. Systemet bygger på et velprøvd prinsipp som i sin tid ble utviklet av franske Mavic.
[image:1970 align=left size=135x78]Luksus: Kvaliteten på de forskjellige delene er førsteklasses. Suunto lager fine ting.
[image:1971 align=left size=135x78] Fart: Det er egentlig en genistrek å integrere hastighetssensoren i den velfungerende stikkakselen.
Selv om det i dette tilfellet er Suuntos navn som pryder delene, er prinsippet det samme. I tråd med den aktuelle trenden i retning av at pulsklokkene blir stadig mer avanserte datamaskiner med veldig mange funksjoner, skorter det heller ikke på informasjonsmengden fra t6c-klokken, som er flaggskipet i Suuntos sortiment av pulsklokker for utholdenhetstrening. Det har både fordeler og ulemper.
Bedre på hånden enn på styret Det er for eksempel fint å kunne sette opp forskjellige skjermvisninger etter hva man føler for selv, men det er lett å gå seg bort i de utallige funksjonene når man skal finne dem i menyene. Dette lærer man seg allikevel etter hvert. Derimot fikk vi aldri helt taket på betjeningen av klokken når den sitter på styret. Det skinner meget tydelig igjennom at hele designen er laget for at klokken skal sitte på håndleddet. Når samme oppbygging flyttes til et sykkelstyre, fungerer ikke lenger den ergonomiske logikken, og man må vri og knekke på armene for å bla frem og tilbake i menyen. På dette området er Suuntos løsning etter vår mening milevidt fra det konkurrentene tilbyr. Det er ergerlig. Selve skjermen er nemlig stor og god, og tallene er lette å lese. Det endrer allikevel ikke følelsen av at bruken som sykkelcomputer befinner seg helt i ytterkanten av denne klokkens mulige bruksområde.

Treningsdata: Suuntos t6c Cycling Pack består av en rekke løse deler som samarbeider på forskjellige måter. Dermed kan de gi en nesten uendelig strøm av treningsdata på sykkelturen.
Produktinfo:
Pulsklokke med tilknyttet trådløs hastighetsføler og kadansemåler. Hastighetsføleren er integrert i stikkakselen.
Utallige pulsfunksjoner samt distanse, hastighet, kadanse og ikke minst barometrisk høyde måling. Medfølgende holder til sykkelstyret.