© iStock

Sykling til jobben er like effektivt som trening

Du går like mye ned i vekt ved å sykle til jobben som ved å trene i fritiden.

2. januar 2019 av Jesper U. Larsen

Ta sykkelen til jobben hvis du vil bli kvitt noen kilo. Det kan faktisk være like effektivt som å trene på et treningssenter, viser en studie fra Københavns Universitet.

Sykkelpendling er dermed et soleklart valg hvis du vil være aktiv og gå ned i vekt, men sliter med å presse inne trening i en hektisk hverdag, understreker forskerne. 

Farvel til fire kilo fett

130 inaktive overvektige deltok i studien, og de ble delt inn i fire grupper. En gruppe skulle begynne å sykle til og fra jobb - gjennomsnittlig 14 km om dagen. To andre grupper skulle trene fem ganger i uka på fritiden med henholdsvis høy intensitet og moderat intensitet - for eksempel på tredemølla. Den siste gruppen fungerte som kontrollgruppe, og skulle ikke endre vanene. 

Etter seks måneder hadde deltakerne i sykkelgruppen redusert fettmassen med 4,2 kilo i forhold til kontrollgruppen. Fettapet hos sykkelpendlerne var dermed like stort som hos gruppen som trente med høy intensitet i fritiden. De som trente med moderat intensitet, reduserte bare fettmassen med 2,6 kilo i forhold til kontrollgruppen. 

Effektiv trening for erfarne

Forsøket ble som nevnt utført på inaktive voksne, men også mer erfarne mosjonister kan få mye ut av å bytte ut reisetiden i bil eller tog til effektiv trening på sykkelen. Vil du ha mest mulig ut av sykkelpendlingen, bør du imidlertid øke intensiteten og distansen. Her er tre tips til hvordan du gjør sykkelpendlingen til effektiv trening.

Vil du vite mer om trening, skader, helse, motivasjon og mye mer, så tegn et abonnement på Aktiv Trening HER. I magasinet får du siste nytt om trening og inspirasjon til å leve et sunnere og mer aktivt liv. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: