Mann med krossykkel på skulderen.

Alle krossløyper har elementer man ikke kan sykle, men krever at man hopper av sykkelen og løper med den. Det kan være trapper, skrenter eller hindringer plassert rett etter hverandre.

© Andreas Mikkel

Tre krossteknikker det er lurt å kunne

Sykkelkross er en slags blanding av terreng- og landeveissykling. Her er tre helt unike krossteknikker du bør øve inn før ditt første ritt.

20. februar 2019 av Lasse Lyhne

Gjørme og masse moro 

Sykkelkross er sykkelsportens tøffeste disiplin i vinterhalvåret. Den hadde sin storhetstid på 80-tallet, men de siste årene har den gamle sporten begynt å røre på seg igjen.

Her får du tre uunnværlige sykkelkrosstekninkker:

1. Hopp av og på sykkelen 

En helt sentral teknikk i sykkelkross er av- og påstigninger. Alle krossløyper inneholder minst et par passasjer som krever at du hopper av og løper med sykkelen, og kan du gjøre det i én glidende bevegelse, sparer du tid og krefter.

I praksis gjøres det ved at du klikker ut den ene foten (som regel den høyre), svinger beinet over setet og fører det utenfor det andre beinet, som fortsatt sitter fast. Deretter klikker du det ut også, og tar med farten fra sykkelen over i de første løpeskrittene. 

Påstigningen skjer ved at du løper på sykkelen, treffer setet med innsiden av låret (så du ikke hopper over setet), setter deg på plass og klikker i pedalene.

2. Løp med sykkelen 

Noen passasjer i sykkelkrossløypa, for eksempel lange, tunge partier med sand eller lange, bratte skrenter, krever at du løper lengre strekk med sykkelen over skulderen.

Det gjøres på følgende måte: Når du har kommet av sykkelen (som beskrevet i punkt 1), griper du overrøret med underhåndsgrep og løfter sykkelen opp på skulderen i en flytende bevegelse. 

Deretter fører du høyre hånd rundt sykkelen, griper det venstre bremsegrepet og trekker styret inn mot kroppen. På den måten er sykkelen låst i grepet ditt og henger ikke og slenger. Dermed kan du løpe ganske fritt.

3. Sving

Sykkelkross byr på mange svinger, og å komme raskt gjennom dem er helt avgjørende. 

Slik gjør du: Brems ikke i selve svingen, men senk farten før du går inn i kurven. Velg en rett linje – og det betyr ikke nødvendigvis den raskeste veien gjennom svingen, men den der dekkene får best grep. 

Når du går inn i svingen, bør du legge sykkelen litt ned, så knottene i dekkene får feste i underlaget. Du kan med stor fordel også tråkke ut gjennom svingen for å holde momentumet oppe og akselerere. 

Er svingen veldig skarp, kan du klikke ut foten på innsiden. Det gir balanse og gjør det mulig å kontrollere hvis du sklir. Tren gjerne jevnlig på disse tre teknikkene

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: