Huawei Watch Pro 3

Watch 3 Pro er den første klokka med Huaweis nye operativsystem HarmonyOS.

© Foto: huawei.com

Test: Apple-utfordrer med lang batteritid

Huawei bruker musklene i sin nye smartklokke, som er i solid kvalitet, har flust av treningsfunksjoner og god batteritid. Men den har også noen utfordringer.

5. desember 2021 av Redaktionen

Huawei Watch Pro 3

Pris: 4990 kr.  

Hva: Smartklokke med e-sim. Operativsystem: HarmonyOS. Vekt: 63 g (uten rem). Batteritid: 5 døgn (21 døgn i sparemodus).

Info: huawei.com

Konklusjon 

Stor og flott smartklokke for deg som vil ha en stilig hverdagsklokke med mange funksjoner og god batteritid. Men ikke noe for Strava-brukere som vil ha presis pulsmåling.  

Pluss: Batteritid. Byggekvalitet. Mange helse- og treningsfunksjoner.

Minus: Stor og tung. Få apper.

4 stjerner

Watch 3 Pro er Huaweis sportsklokkeflaggskip, og den har blitt vesentlig større og tyngre enn forgjengeren. Urkassa måler nå 48 mm i diameter og 14 mm i tykkelse, og med rem nærmer det seg 100 gram rundt håndleddet.


Det er mye større og tyngre enn de fleste andre smart- og treningsklokker. Sammen med skinnremmen den kommer med (som enkelt kan skiftes ut) gir det en klassisk armbåndsurfølelse. Den er solid bygget med urkasse i titan og en flott berøringsskjerm, men kanskje viktigst skjuler det digre ytre et stort batteri. Fem døgns batteritid er milevis lenger enn hos smartkonkurrentene Apple og Samsung.

Watch 3 Pro byr blant annet på måling av hudtemperatur og oksygenmetning i blodet.

Navigeringen minner om Apples, med dreiehjul og små appsymboler å klikke seg inn på, men der alt fungerer fra første stund hos Apple, er det mye som må justeres, aktiveres og oppdateres her, spesielt til Apple-utfordrer med lang batteritid trening. Én ting er at standardinnstillingene er ganske sære, men verre er det at GPS-en nærmest ikke fungerer før man får tatt en oppdatering, som er en omstendelig prosess hos Huawei. Når det er gjort, fungerer klokka i utgangspunktet godt til trening.


Det er fem datafelter på den gode skjermen, og etterpå kan man få masse nyttig info i appen. Dessverre går størrelsen utover hvor godt klokka sitter på armen på løpeturen, og til tross for en ny og bedre pulsmåler opplevde vi faktisk at den forrige versjonen av klokka målte pulsen mer nøyaktig. Det er også et minus for mange at dataene ikke kan synkroniseres med tredjeparter som Strava.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: