Overdelen er tynn for å holde vekten nede, men med lett polstring rundt ankelen.

Test: Konkurransesko for høy frekvens

Asics’ nye karbonsko byr på en tradisjonell løpeopplevelse. Her er det ingen spretten woweffekt, men derimot lav vekt og masse respons.

17. januar 2022 av Redaktionen

Asics Metaspeed Edge

Pris: 2.800 kr.

Hva: Konkurransesko med såle i FF Blast Turbo-skum og med innebygget karbonplate. Dropp: 8 mm. Vekt: 201 gram (str. 44).

Info: asics.com

Konklusjon

En overraskende «vanlig» karbonsko for deg som leter etter en lett, kontant og responsiv konkurransesko. Et ypperlig valg til 5 km- og 10 km-løp.
 

Plus: Lett. Velsittende. Responsiv. Gjør det lett å holde høy stegfrekvens. 

Minus: Høy pris. Lite solid yttersåle.

«Hæ?», tenker kanskje oppmerksomme lesere, «Denne skoen testet dere jo for et par måneder siden!». Ja, det skulle man tro, for Asics’ to karbonsko, Metaspeed Sky og den nye Metaspeed Edge, er så like at når man står med dem i hendene, klarer man ikke se forskjell. Men det kjenner man når man får dem på føttene, for der Sky med sin kraftige, skumfylte såle og spenstige karbonplate dytter føttene framover, er Edge mer nøytral på foten. Vekten er lav, mellomsålen forholdsvis hard, og karbonplata designet slik at den i mindre grad sender foten framover. Med et dropp på 8 mm ligger foten også mer tradisjonelt i skoen. 

Yttersålen er kledd i et tynt lag gummi. Det fungerer fint på asfalt, men har ikke særlig godt feste på f.eks. grus.

I Asics’ univers er de to skoene laget for ulike løpestiler. Sky for såkalte stride-løpere, som primært øker farten ved å ta lengre skritt, og Edge for frekvens-løpere, som speeder opp ved å øke frekvensen. Det høres kanskje litt spesielt ut, men der er noe i det. Edge savner i hvert fall det kicket og spretten vi opplevde i Sky. I stedet føles den mer som en klassisk konkurransesko, men da som en fremragende klassisk konkurransesko. Sålen er relativt hard og veldig responsiv, og sammen med den velsittende overdelen og den lave vekten gir det en rask og effektiv stegavvikling. Det er virkelig lett å holde en høy stegfrekvens i skoen.


Vi har to ankepunkter: Skoen savner den woweffekten som kjennetegner Sky og flere andre karbonsko. Den er ikke tregere, den er bare ikke like spennende å ha på føttene. I tillegg er yttersålen tynn og sart, og duger bare på asfalt. Er den verdt den høye prisen? Tja, det er vanskelig å vurdere. Har du råd, får du en rask og god sko. Om du vil betale nesten 3000 kr for den, er opp til deg. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: