Salomon XT 15

Salomons XT 15-sekk fungerer til både dagsturer, løping og i hverdagen. 

Test: Lett og god sekk til det meste

Salomons XT 15 er en ypperlig sekk, som kan brukes til alt fra lange dagsturer til kortere løpeturer. Den imponerer både på kvalitet, passform og pris.

8. desember 2021 av Redaktionen

Salomon XT 15

Pris: 1100 kr.  

Hva: Ryggsekk til fotturer, trening og hverdags. 15 liters hovedrom pluss ytterligere seks rom. Fås i fire farger.

Info: salomon.com

Konklusjon

Flott ryggsekk med bredt bruksområde. Egner seg både til dagsturer, løping og i hverdagen. Her får du mange av Salomons highend-funksjoner til en ganske overkommelig pris.

Pluss: Passform. Allsidighet. Pris.

Minus: Sitter litt høyt – i hvert fall på sykkelen. Nesten i overkant mange stropper og remmer.

4,5 stjerner

Salomons XT 15 er tiltenkt det stadig voksende tursegmentet, og den fungerer også veldig bra på lange fotturer i terrenget. Men bruksområdet er mye bredere enn det. I testperioden har vi hatt glede av den både på sykkelen, i løpeskoene og til hverdags. Ryggsekkens største styrke er passformen. Den låner en del teknologi fra Salomons highend-løpesekker og er bygget opp rundt en myk, smidig rygg med en spesielt perforert struktur, som både avlaster ryggen og skyver ryggsekken litt ut fra ryggen for bedre ventilasjon.

Salomon XT 15

Stoffet er tynt og lett, men ganske solid. Det tåler fint lett regn, men regner det kraftig, bør du ha et overtrekk.

Skulderstroppene er også godt polstret og sitter som en vest rundt skuldrene, mens to justerbare bryststropper og et bredt hoftebelte trekker den inntil ryggen og fordeler vekten ned rundt hoftene. Ryggsekken sitter relativt høyt. Det er en fordel ved løping og gange, men ligger du foroverbøyd over Lett og god sekk til det meste sykkelen, kan den fort krype litt opp i nakken. Hovedrommet er på 15 liter og har god plass til skift og et par sko. Hovedrommet er blant annet forsynt med en ekstra lomme, som egentlig er tiltenkt en drikkeblære, men også har plass til en liten laptop.

Rummene i Salomon XT 15

Et lite rom øverst i sekken egner seg til ting du vil ha lett og rask tilgang til.

I tillegg til hovedrommet, har sekken glidelåslommer i hoftebeltet og skulderstroppene. De er lett tilgjengelige uten at sekken må tas av. Skulderstroppene har plass til Salomons Soft Flasks, men kan også fint brukes til nøkler eller mobiltelefon. Sekken er fremstilt i tynn ripstop-nylon. Det gir lav vekt og god fleksibilitet uten tilsynelatende å gå ut over holdbarheten.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: