Test: Samsung-klokka kan måle blodtrykk og fettprosent

Samsungs siste utgave av smartklokka Galaxy Watch byr på imponerende helsefunksjoner, fine treningsfunksjoner og et skuffende batteri.

20. januar 2022 av Redaktionen

Samsung Galaxy Watch 4

Pris: 2990 kr.

Hva: Smartklokke med GPS, høydemåler og pulsmåler. Mange trenings- og helsefunksjoner. Angitt batteritid: opp til 40 timer.

Info: samsung.com

Konklusjon

Flott smartklokke med godt styresystem spekket med funksjoner. Spesielt blodtrykk og kroppssammensetning er nytt. Men batteritiden må Samsung jobbe med.


Plus:
 Super smartklokke. Mange unike helsefunksjoner.

Minus: Kort batteritid. Virker bare med Android-telefoner.

Samsung Galaxy Watch 4 er en av de mest avanserte smartklokkene du kan få tak i, og spesielt fra et helseperspektiv har det skjedd saker og ting siden den tredje versjonen. EKG-måling og søvnmåler (med blant annet en snorkemåler!) har vi sett før, men denne utgaven kan som noe ganske unikt også måle blodtrykk og kroppssammensetning – altså fordelingen av fett, muskler, væske og beinmasse. Blodtrykksmålingen krever en innledende kalibrering ved hjelp av en ordentlig blodtrykksmåler – det er litt tungvint, men etterpå måler klokka ganske nøyaktig.

Klokka har berøringsskjerm. Det fungerer fint i det daglige, men i regnvær og med svette fingre duger det ikke.

Kroppssammensetningen ser ut til å bli påvirket av blant annet væskebalansen, men den måler relativt likt (det varierte med et par prosent) og omtrent like nøyaktig som de avanserte vektene på treningssenteret. I forhold til treeren har klokka fått nytt styresystem, og det fungerer supert – spesielt integrasjonen med tredjepartsapper som Strava er blitt mye bedre. Men nå har det blitt en ren Android-klokke. Den virker rett og slett ikke med iPhone, og flere funksjoner (for eksempel blodtrykksmåling) virker bare med en Samsung-telefon.

Treningsfunksjonene er bra. Klokka støtter alt fra havsvømming til løping og styrketrening. GPS-en og pulsmålingen virker litt bedre enn før, men er fortsatt ikke på høyde med de beste treningsklokkene. Likevel er det største minuset batteritiden. Utnytter du alle kreftene i klokka (Bluetooth, skjermen på og en times GPS) holder det bare 7–8 timer. Det er en tredel av det lovede og ikke særlig imponerende.

Klokka fås i to størrelser. Vi har testet den lille på 40 mm. Kanskje batteritiden i den store er litt bedre?

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: