Scott Speed Carbon RC

Med et dropp på 5mm legger Scotts nye lettvekter kraftig press på legger og akillessener. 

Test: Scotts nye lettvekter er litt for tung

Scotts forsøk på å lage en karbonsko er – til tross for litt overvekt – en allsidig modell som egner seg godt til mosjonister som vil ha en rask og dynamisk følelse.

15. desember 2021 av Redaktionen

Scott Speed Carbon RC

Pris: 2049 kr. 

Hva: Lettvektsløpesko med gyngeoppbygning og karbonplate i mellomsålen. Vekt (str. 44): 262 gram.

Info: scott-sports.com

Konklusjon 

Ikke en direkte konkurrent til Vaporfly, men en kompetent allrounder, som integrerer trendy karbonplate og såle med gyngedesign i en ganske dynamisk lettvektssko.

Pluss: Pris. Løpeopplevelse. Holdbar og allsidig sammenlignet med andre karbonsko.

Minus: Vekten.

4,5 stjerner

Scott sparer ikke på superlativene om skoen, som er deres forsøk på å lage en lett, sprettende karbonforsterket konkurransesko, som vi kjenner dem fra f.eks. Nike: «ultralett overdel», «det letteste og mest responsive skummet», «superlett konkurransesko», osv.

 

Men faktum er at det er snakk om en ganske tung modell hvis vi sammenligner med konkurrentene, og mens de tydeligvis utvikler sine karbonsko til lette toppløpere, virker det som om Scott i større grad retter seg mot vanlige, småtunge mosjonister. Det er jo for så vidt veldig bra, men står i sterk kontrast til lovnadene fra produsenten. Er du klar over denne ganske viktige detaljen, og er du en løper på godt over 70 kg som vil ha en forholdsvis lett sko til tempoøkter og intervaller, er Carbon RC til gjengjeld et ganske godt alternativ. I tillegg til den høyere vekten, oppleves den hardere og ikke like spretten Litt for tung lettvekter som de hardeste konkurrentene.


Derimot føles den trygg å løpe i, med god støtte, god, fast demping og en relativt tradisjonell løpeopplevelse. Relativt, fordi den innlagte karbonplata og ikke minst den buede gyngeprofilen i sålen bidrar til en rask og dynamisk stegavvikling og løpeopplevelse.

Scott Speed Carbon RC

Sålen virker robust sammenlignet med lignende sko. Men du bør holde deg til asfalt, for det blottlagte skummet slites fort på grus.

Scott påstår at karbonplata tilpasser seg farten din: fra forholdsvis stiv ved høy fart til myk når du jogger. Om det er helt riktig, tør vi ikke fastslå, men skoen fungerer i hvert fall både ved moderat tempo og harde intervaller, så den fortjener ros for å være så allsidig. Prisen er også forholdsvis rimelig – ikke minst tatt i betraktning den gode holdbarheten. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: