Adidas Terrex Agravic Ultra Trail

Kraftige forsterkninger i tåen signalerer at dette er en sko laget for teknisk løping i fjellet. Den kraftige mellomsålen gir masse fast demping. Perfekt på steinete fjellstier.

© Foto: adidas.com

Test: Terrengsko i panserklassen

Den er stabil og tåler det meste. Adidas’ nye ultraterrengsko med innebygget karbonplate satser på robusthet og stabilitet framfor vekt, komfort og fart.

24. februar 2022 av Redaktionen

Adidas Terrex Agravic Ultra Trail

Pris: 1699 kr.
Hva: Terrengløpesko til langturer. Innebygget karbonplate. Sålehøyde: 34/26 mm. Dropp: 8 mm. Vekt: 346 gram (str. 44).

Info: adidas.no

Konklusjon

En velbygget, stabil og solid sko, som tar deg sikkert gjennom steinete stier. Den er laget med tanke på lange fjelløp, og det er der den fungerer klart best.

Plus: Stabil, solid og holdbar.

Minus: Tung og hard. Litt stiv overdel. Kan sjenere akillessener og ankler, så prøv den før du kjøper.

Agravic Ultra Trail ble lansert med brask og bram under fjorårets Ultra-Trail du Mont-Blanc – verdens trolig mest prestisjefylte terrengløp, og skal være en rask sko med innebygget karbonplate, skapt for tøft terreng. Skoen er utviklet i samarbeid med løperen Ekaterina Mityaeva, som brukte den da hun kom på fjerdeplass på løpets kongedistanse (145 km), noe som burde borge for kvalitet.

Forventningene var med andre ord skyhøye da vi fikk skoen til testing i høst. Men lever den opp til dem? Det kommer veldig an på øyet som ser. Forventer man en lett, dynamisk og rask konkurransesko som feier gjennom de tekniske stiene i skogen, blir du skuffet. Leter du derimot etter en sko som er like stabil og trofast som en sanktbernhardshund, kan du fortsette å lese. 

Overdelen og lissene er stive, men de mange lissehullene gir mulighet til å tilpasse passformen til din fot og dine behov. Den innebygde karbonplata er fremstilt av 90 prosent resirkulert karbon. Det er det første gang vi har sett. Bra, Adidas!

© Foto: adidas.com

Skoens overdel er en av de mest solide vi har testet. En kraftig, stiv og åpen mesh signalerer holdbarhet og bidrar også med god pusteevne. Ytterligere forsterkninger langs tuppen, på sidene og over vristen skaper – sammen med en kraftig hælkappe – en robust overdel, som ikke fikk det minste spor etter bruk i testperioden. Overdelen er stiv, men romslig i forfoten, og takket være mange snøremuligheter sitter den etter hvert fremragende. Men merk at den stive hælen og ankelkragen er veldig høye, og et par av testerne opplevde at skoen skrapte ubehagelig på akillessenene og ankelkulene.

Mellomsålen er basert på samme filosofi om robusthet og stabilitet framfor komfort og dynamikk. Små Boost-innsatser i hælen og forfoten hjelper litt, men ellers er den ganske hard. Det gir masse stabilitet og trygghet, spesielt på steinete stier, der den kraftige sålen beskytter føttene mot både steiner og skarpe røtter.

Den innebygde karbonplata bidrar til den gode stabiliteten. Den gir ingen fjærende effekt, men hjelper slitne føtter. Men alt dette gjør at vekten blir forholdsvis høy. 346 gram er litt i overkant. 

Vi har samlet alt du trenger å vite før du skal kjøpe ditt neste par terrengsko. Les her.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: