Derfor er yngre søsken de morsomste

Er du mye morsommere enn dine eldre søsken? Det er det en god grunn til!

14. desember 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

De eldste er mest ansvarlige

En av de tydeligste forskjellene fant forskerne når de spurte hvem som var mest ansvarlig i søskenflokken. 54 prosent av de eldre søskenene svarte at det var dem, mens bare 31 prosent av de yngste mente det var dem.

Når forsøkspersonene skulle svare på hvem som hadde mest suksess, svarte også de fleste eldre søskenene at det var dem. Dette kan selvsagt henge sammen med lenger levetid, og større muligheter for å komme seg fram i livet.

De yngste er morsommere

Derimot svarte hele 46 prosent av de yngre søskenene at de var de morsomste. Hos de eldste var det bare 36 prosent som valgte seg selv som de morsomste. De yngste mente også at de var mest avslappet og sorgløse.

Derfor er det forskjell

Forskerne påpeker at årsakene til de store forskjellene kan være mange. Det er imidlertid klart at forskjellene i stor grad kan skyldes det naturlige skiftet i foreldrenes oppmerksomhet, som skjer når et enebarn får yngre søsken. Dermed kan eldre søsken lett ta mer ansvar, mens de yngste ofte vil føles seg favorisert og beskyttet.

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: