Derfor vil kvinner ha vannet i dusjen MYE varmere enn menn

Kjenner dere også til problemet med at den ene vil ha vannet i dusjen mye varmere enn den andre? Det er det en helt naturlig forklaring på!

3. februar 2017 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det kan ofte virke som en god idé å hoppe i dusjen sammen og hygge seg som par mens man sparer litt på vannet. Men, men, men, ikke er dusjhodet stort nok til at begge parter kan få vann på seg samtidig, og så er det også det store spørsmålet om temperaturen på dusjvannet. 

Vanligvis vil fellesdusjen føre til en av to situasjoner: 1) Kvinnen står og rister av kulde, og prøver så godt hun kan å snike seg til å skru opp temperaturen på vannet, eller 2) mannen stikker stortåa innunder dusjen, og hyler høyt mens han fabler om snikmord og andregradsforbrenninger. 

Kvinner, menn og temperaturer

Det er selvsagt stor forskjell fra person til person, hvor varmt man ønsker det i dusjen. Fordi menn har mer muskelmasse enn kvinner, så øker forbrenningen og de produserer derfor varme som føres helt ut til hudens overflate. 

Kvinner derimot, har en generelt høyere fettprosent enn menn, og det såkalte brune fettet, er bra til å isolere og holde på varmen i kjernen av kroppen, men varmen når ikke helt ut til lemmene og derfor vil kvinner oftere føle at de har kalde hender og føtter. 

Fettlaget som kvinner har, gjør også at varmen fra kroppens kjerne ikke når helt ut til huden og gjør at det føles som man er kald. 

Derfor vil kvinner ha vannet varmere

Følelsen av kalde hender, føtter og hud, vil gjøre at man prøver å kompensere ved hjelp av varme utenfra - og når vi er i dusjen, er det altså det varme vannet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: