Løgner vi løpere forteller andre

Det er ikke fordi vi lyver. Det er bare det at det ikke er alltid er alle de fantastiske tingene vi forteller om løping som er helt sanne.

14. mars 2019 av Christian Thestrup

Vi sier ikke at løpere lyver med vilje. Innimellom sier vi bare noen ting som kanskje ikke er heeelt riktig. Som for eksempel: 

”Det er bare hardt inntil du kommer i form. ”
Jada. Det kommer et tidspunkt der du ikke blir andpusten av å løpe en kilometer. Og hvis du bare holder deg til den distansen og bare deltar i fantastiske mosjonsløp som er en kilometer lange, så går det nok. Men det er visst noe med at man kan løpe 5 eller 10 kilometer? Og det skal visst være ganske moro? Det er bare noe vi har hørt ... 

”Mange skader? Næh, det skjer nesten aldri.”
I hvert fall ikke hvis man tenker på slike skader man får av å bli overkjørt av en bil. OK, det kan komme mindre skavanker som overbelastninger eller en muskelsprengning. Eller løperkne, akillessenebetennelse eller hælspore. Ha-ha, kjært barn har mange navn. Men det er sjelden noe som ikke kan løpes vekk. Pokal eller hospital! 

>> Få masse treningstips, motivasjon, konkurranser, oppskrifter og forslag til øvelser rett i innboksen. Klikk her for å få vårt populære nyhetsbrev. <<


”Løpere har alltid masse løpetøy.” 
Det stemmer faktisk. Likevel tar du nesten alltid de samme klærne på deg - tur etter tur. Men hei: Hvis tøyet er tørt, så funker det. Det er jo ikke et moteshow der ute - det handler om å overleve.


”Jeg skal bare løpe 10 kilometer.. Vi ses om en time!”
OkK. Med 10 kilometer mener vi nok egentlig 14- kanskje 16. Og det er ikke fordi det er umulig å løpe 16 kilometer på en time. Det krever bare at du er 185 cm høy, veier 54 kilo og er vokst opp i tynn fjelluft på et fjell i Kenya. Og så har du selvsagt løpt 30 km til skolen hver dag siden du var fire år gammel. “Gurimalla! Har jeg vært borte i to timer!? Unnskyld. Det må være fordi jeg bare skulle ta et bilde til Instagram!”

”Du blir tynn av å løpe.”
Det stemmer. Meeen så er det noe som heter karbolading, der man begynner å fylle lagrene med karbohydrater som ris og pasta to-tre dager før et løp. Mange løpere starter faktisk denne prosessen to-tre uker i forveien. Og så har ting som chips, vingummi og kake og sneket seg inn i kategorien “karbohydrater”. Og når karbolading funker til mosjonsløp, så fungerer det vel også til den daglige treningen. Skjønner du hvor vi vil? .

”Det er herlig å ta et bad etter en lang løpetur.”
Det har du i hvert fall hørt. 9 av 10 ganger går du nemlig rett på kjøkkenet, tar noe å drikke og ramler om i sofaen. Og før du vet ordet av det, har du sett tre episoder av “Friends” og glemt hvorfor du har på deg singlet, shorts og kompresjonsstrømper. For ikke å glemme at Instagram også må oppdateres. Og nå er det visst på tide å komme i seng ...

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: