Seks rare tegn på at du er intelligent

Ikke alle tegn på intelligens er like åpenbare. Vi har funnet seks av de rareste tegnene på at du er intelligent.

12. juli 2017

1. Du er en rotekopp

Det ser ikke særlig fint eller ordentlig ut med et hjem eller en kontorplass som ligner på en slagmark. Men studier viser at nye ideer og ukonvensjonelle metoder i høyere grad blir skapt i kaos. 

2. Du banner

Banner du litt mer enn du er stolt av? Da kan det faktisk være et tegn på at du er intelligent. En studie har nemlig vist at forsøkspersonene med høy intelligens, var i stand til å nevne langt flere banneord enn de andre forsøkspersonene. 

3. Du bekymrer deg

Forskere mener at evnen til å bekymre seg har utviklet seg samtidig med intelligensen gjennom evolusjonen. Det gjør at de med høy intelligens bekymrer seg mer og lettere blir rammet av for eksempel angst. 

4. Du er en natteravn

Sliter du med å komme deg i seng om kvelden? Det skyldes kanskje ditt kloke hode. En amerikansk studie utført på 20 745 voksne amerikanere har nemlig vist at mens de mindre intelligente i gjennomsnitt la seg kl 23.41 og sto opp kl 7.20 - så gikk de smarteste i gjennomsnitt i seng kl 00.29 og sto opp 7.52. 

5. Du stoler på andre

Det er stor forskjell på hvor mye vi stoler på våre medmennesker. Men hvis du er typen som lar lommeboka ligge på bordet i lunsjpausen, så tilhører du, ifølge amerikanske analyser, de kloke hoder. Med tilliten til andre mennesker, følger det også med økt glede og bedre fysisk helse. 

6. Du er lat

Late mennesker nyter tid med egne tanker og er generelt mer intelligente enn de som er mer energiske. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: