Slik avfyrer du en perfekt snørrklyse

En presist avfyrt snørrklyse er den mest effektive måten å rense nesen på under en treningstur. Men teknikken må være perfekt hvis du vil unngå å grise til deg selv eller andre. Les vår syvtrinns veiledning her.

20. januar 2016 av Lasse Lyhne

Forberedelsesfasen:

1. Sjekk vindretningen. Snørrklyser bør avfyres i med- eller sidevind. I motvind blir det nesten alltid tilbakeslag. 2. Sjekk omgivelsene. Nedslagsradiusen er cirka en meter, litt avhengig av snørrets konsistens. Så vær helt sikker på at det ikke er noen umiddelbart bak deg.

Utførelse:

3. Plasser peke- og langfinger på det ene neseboret. 4. Pust dypt og lukk deretter munnen. 5. Drei hodet i samme retning som det neseboret du ønsker å tømme. (Ønsker du å tømme venstre nesebor, drei hodet mot venstre.) Vipp eventuelt litt på hodet for å sende snørret ut i en flatere bue. 6. Pust kraftig ut gjennom det åpne neseboret. 7. Gjenta prosedyren med det andre neseboret.

En perfekt avfyrt snørrklyse gir umiddelbar tilfredsstillelse og fri luftveier, men det krever øvelse. De første forsøkene er neppe særlig vellykkede – så tren før du prøver det i nærhet av andre mennesker.

OBS: Ikke spre snørr innendørs! Det er særdeles ulekkert å gjøre dette på tredemøllen. Sørg alltid for at du er iført treningsklær når du tømmer nesen på denne måten. Dette er ikke akseptabel oppførsel i sivile klær.

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: