Topp 10: Dustete skader

Idrettsstjerner melder ikke forfall før legen har gipset et eller annet vitalt lem – med mindre utøveren har gjort noe helt ufattelig idiotisk.

18. november 2013

Her er noen av de mest dustete idrettsskadene.

1. Boardingkortepisoden Fotball er en kontaktsport med mange harde taklinger, men enkelte spillere klarer å skade seg før de i det hele tatt kommer på banen. Kroaten Milan Rapaic kom seg ikke en gang til flyet før en viktig kamp, før han stakk seg selv i øyet med boardingkortet. En rift i hornhinnen sløret synet. Dermed kunne han ikke spille, og mer skal altså ikke til.

2. Solariumsbakhold De færreste skandinaver har hørt om Marty Cordova, men fra nå av glemmer du ham aldri: Fra 1995 til 2003 pådro han seg mange skader under sin karriere som profesjonell baseballspiller i USA. I 2002 måtte han melde avbud til atskillige kamper fordi han hadde sovnet i et solarium og blitt forferdelig solbrent.

3. Søvngjengeraffæren Å være både et stort idrettsnavn og søvngjenger kan være en farlig kombinasjon. Det måtte golfspilleren Sam Torrance innse da den åttedoble deltakeren på det europeiske Ryder Cup-laget skadet brystbeinet etter å ha blitt brutalt taklet av en urtepotte mens han gikk seg en tur i søvne.

4. Fjernkontrollen slår til I 1998 pådro den irske landslagsspissen Robbie Keane seg en skade hjemme foran tv-en. Fotballspilleren var for lat til å reise seg og strekke seg etter fjernkontrollen. I stedet prøvde han å skifte kanal med tærne. Under denne «akrobatiske» øvelsen overbelastet han et leddbånd i kneet og måtte skrives på skadelisten i klubben.

5. Vill jubel er farlig Den kubanske baseballstjernen Kendy Morales tråkket skikkelig i salaten da han ville juble over seier sammen med lagkamerater fra Los Angeles Angels. Morales kastet seg inn i en flokk av jublende medspillere og brakk beinet. Skaden kostet ham resten av sesongen.

6. Skadet av førstehjelpsskrinet Mario Gomez er kjent som en målfarlig angriper på det tyske fotballandslaget, men han er også en temperamentsfull herre. Og det er dumt når førsthjelpsskrin er laget av hardplast. Under en kamp ble Gomez behandlet for en skade inne på banen. I frustrasjon over skaden og at kampen var over for hans del, slo han neven hard i gresset – trodde han. Men der sto førsthjelpsskrinet, og det kostet Gomez en brukket hånd!

7. Pass opp for bilantennen I 2001 måtte fotballspilleren Charles Akonnor melde avbud til kamp for sin klubb Wolfsburg da han fikk bilantennen opp i nesen. Hvordan han klarte det, forteller historien ingenting om.

8. Farlig Ferrari Med sine 162 cm var Adam Wright den minste backen i engelsk fotball på 2000-tallet. Men han var glad i dyre biler, og det ga ham en stygg skade. Fordi de korte beina knapt nådde ned til pedalene overanstrengte Wright det ene kneet. Først da han byttet ut bilen kom karrieren tilbake på riktig spor.

9. Skummel DVD I 2001 skadet amerikaneren Adam Eaton seg stygt da han iltert forsøkte å åpne omslaget til en DVD med en kniv. Kniven glapp og baseballspilleren såret seg selv i magen. Det ble slutten på den sesongen. I dag har han sikkert gått over til Netflix.

10. Skadet av strykebrett Den danske fotballmålvakten Michael Stensgaard var på vei tilbake etter en skade da han ville klappe sammen et strykebrett. Den uheldige bevegelsen slo opp igjen skaden og kostet Stensgaard karrieren.

Les også

Hva vil du oppnå med treningen det neste året?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: