Topp 3: Eh, unnskyld ...

Hunden spiste opp leksene mine. Bilen ville ikke starte. Verden er full av dårlige unnskyldninger, og de dårligste kommer fra idrettens dopingsyndere. Her har du tre av de mer eksotiske.

5. desember 2012

1. Fatima Yvelain

Den franske løperen ble testet positivt for EPO etter en halvmaraton tidligere i år. Fatimas unnskyldning var like lang som den var langt ute: Det hadde nemlig regnet under løpet, regnet hadde skylt over noe kjemisk avfall i nærheten av ruten. Regnvannet ble derfor forurenset med EPO og hadde sprutet opp på Fatimas shorts og truser. Under urinprøven hadde urinen blandet seg med EPO-restene i klærne. Og vips – en positiv EPO-test.

2. Tyler Hamilton

Den amerikanske sykkelrytteren har etter hvert krøpet til korset. Men da han i 2004 testet positivt for doping med fremmed blod, forklarte han det med at blodet stammet fra hans ufødte, døde tvilling, som fortsatt befant seg i kroppen hans.

3. Dennis Mitchell

Den amerikanske sprinteren forklarte i 1998 et altfor høyt testosteronnivå med at kvelden før hadde vært ganske vill, med blant annet fem øl og fire samleier med kona. Det verste var likevel at de amerikanske dopingmyndighetene godtok forklaringen.

Les også

Hva vil du oppnå med treningen det neste året?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: