Verdens kaldeste surfetur

Surferne Ramón Navarro og Danny Malloy har skrevet historie ved å være de første til å surfe i det umenneskelig kalde isvannet utenfor Antarktis.

26. september 2016 av Aktiv Træning

På deres siste eventyr befant den chilenske surferen Ramón Navarro og amerikanske Danny Malloy seg så langt vekk fra tropisk sandstrender og palmetrær man kan komme.

Stedet var Sør-Shetlandsøyene utenfor Antarktis, et område som er kjent for ekstrem kulde, ekstremt vær og heftige bølger.

Det var ingen steder hvor det var mulig å surfe ved kysten, men det lyktes likevel de to våghalsene å prøve seg i bølgene i det iskalde vannet.

De benyttet teknikken tow-in-surfing, som er kjent fra big wave-surfing.

Her lar man seg trekke av en vannscooter inntil bølgen er stor nok og sin egen fart høy nok til at man kan slippe taket og surfe selv.

Som support hadde de to surferne et stort team som var klare til å komme dem til unnsetning fra både vannscootere og helikopter.

De to skal være de første som har tow-in-surfet i Antarktis.

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: