6 sprøeste verdensrekorder

2021 bød på flere verdensrekorder innen idretten, men blant alle verdensrekordene er det noen som skiller seg ut. Her er de sprøeste av dem.

12. januar 2022 av Redaktionen

Du husker sikkert at Karsten Warholm satte verdensrekord på 400 meter hekk i OL. Men visste du at 2021 også bød på en ny verdensrekord i maraton med gummistøvler? Her har vi samlet noen av de mest kuriøse rekordene fra året som har gått.
 

9 t. 30 min.

lå australske Daniel Scali i planken. Det var en forbedring på mer enn en time i forhold til den forrige verdensrekorden.

30 km

svømte estiske Merle Liivand ut fra Miami Beach med en monofinne – også kjent som en havfruehale. Det er den lengste distansen som er svømt i havfruestil. Tid: 9 timer og 19 minutter.

879

burpees tok crossfitutøveren Nick Anapolsky på 1 time. Dermed satte han ny verdensrekord i den knallharde kroppsvektøvelsen, som både er elsket og hatet av mosjonister.

2 t. 56 min.

gjennomførte Peter Butler-Jones London Marathon på – iført gummistøvler. London Marathon tiltrekker hvert år mange rekordjegere, og i 2021-utgaven fikk vi blant annet også en ny rekord for raskeste maraton av en kvinne iført håndjern og raskeste maraton av seks personer i ett kostyme. Peter Butler-Jones trente seg opp til London Marathon i løpesko. Gummistøvlene prøvde han bare én gang før løpet.

24 min. og 37 sek.

Så lang tid holdt den kroatiske fridykkeren Budimir Šobat pusten under vann, da han i mars satte ny rekord.

42 sek.

på en 100 meter høres ikke så raskt ut. Men Bethany Lodge fra Storbritannia kom seg fram ved å stupe kråke, og det var nok til å sette ny rekord. Men da var hun nok svimmel etterpå.

Kilde: Guinness World Records

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: