Bør jeg trene med eller uten mobil?

Kona vil at jeg skal ta med mobilen når jeg er ute og løper eller sykler, i tilfelle jeg skulle bli utsatt for noe eller hun plutselig må ha tak i meg. Men jeg er redd for at det vil ødelegge den gode alenetiden som treningen faktisk er, hvis mobilen er med. Hva mener dere?

21. desember 2011

Treningstid er verdifull alenetid da du kan koble av og glemme alt om hverdagens mange avtaler og gjøremål. Derfor har vi helt klart forståelse for din bekymring om at treningen ikke lenger vil være en fredfylt oase hvis mobiltelefonen må være med. Din kjære bør ikke undervurdere den avstressende virkningen av trening og hva det har å si både for trivsel og humør å kunne gjøre seg utilgjengelig et par ganger i uken.

En av de tingene som virker stressende, er jo nettopp det faktum at vi hele tiden forventes å være tilgjengelige og sjelden får virkelig ro. Når det er sagt, har vi også forståelse for at din kone ikke synes at det er ålreit å gå rundt i det uvisse mens du kanskje er strandet et sted langt hjemmefra med en ødelagt sykkel. Det er også et poeng at det er fint å kunne ringe etter hjelp og at hun har mulighet til å få tak i deg hvis det er noe alvorlig galt.

Hvis du ikke kan stille telefonen til bare å ta imot oppringninger fra konen din, kan du kjøpe et ekstra SIM-kort som bare hun kjenner nummeret til. Bruk det når du trener, og be om at hun bare ringer i ytterste nødsfall.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: