5 pussige fakta om crossfit

Tøffe damer, nakentrening og kaliforniske politibetjenter. Her er fem mindre kjente fakta fra crossfit-verdenen.

20. juni 2014 av Jesper U. Larsen

Hvem f … er Fran? Hvis du ser en som driver med crossfit i en ”I love Fran”-T-skjorte, må du ikke tro det er en erklæring til kjæresten. De fleste treningsøkter (WOD) i crossfit har kvinnenavn som Fran, Cindy og Linda. Forklaringen fra crossfit-gründeren Greg Glassman lyder: ”Jeg tenkte at alt som etterlater deg liggende flatt på ryggen mens du kikker opp på himmelen og tenker: ”Hva var det som skjedde med meg?”, fortjener et kvinnenavn”.

Betjenter på pinebenken Politifolk fra Santa Cruz i California var de første som stiftet bekjentskap med crossfit. Det skjedde i 1995 da den tidligere turneren Greg Glassmann åpnet sitt senter i en garasje i byen og utsatte betjentene for den nye treningsformen. Snart gikk ryktet om den intense og effektive treningsformen, og derfra har crossfit spredt seg til hele verden.

Naken-crossfit Crossfit-senteret Spartan Mentality Crossfit i danske Århus besluttet i april å starte med en nakentrening der man drev crossfit uten en tråd på kroppen. Ideen var tenkt som en aprilsnarr, men det var så mange som ville være med at senteret besluttet å gjøre alvor av spøken. Men det ble aldri noen naken-crossfit i Århus. Historien spredde seg nemlig til all verdens medier, og intressen ble litt for mye for senteret som heller ville være kjent for sitt seriøse arbeid.

Om å hoppe høyt 148 centimeter lyder den offisielle Guiness World Record i box jump, som ble satt av Jonas Huusom i 2011. I box jump hopper man så høyt som mulig fra stående posisjon opp på en bukk som oftes er bygd høyere med for eksempel bildekk. Den uoffisielle rekorden er det Kevin Bania som har. Han hoppet hele 163,67 centimeter.

Fit som Pitt Er det noen som elsker god og effektiv trening så er det Hollywood-stjerner som raskt skal bygge opp formen til sin neste rolle eller til den røde løperen. Folk som Brad Pitt, Cameron Diaz, Channing Tatum og Jessica Biel har angivelig kastet seg på crossfit-bølgen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: