Praktiske tips Filosofien er at du primært trener med din egen kroppsvekt. Ofte brukes også kettlebells, medisinballer og annet. Du kan også trene crossfit hjemme. Et par løpesko, shorts og en T-skjorte er alt som skal til.

Crossfit-trening

En kombinasjon av styrke- og kondisjonstrening, og ideen kommer opprinnelig fra det amerikanske forsvaret. Fordelen er at du trener styrke, kondisjon, teknikk og smidighet på én gang. Det skjer ved å følge et dagsprogram, kalt WOD (workout of the day), som består av diverse helkroppsøvelser som gjentas med høy intensitet. ErstatterDen intense treningsformen er bra for alle, enten du løper, sykler, svømmer eller driver med tradisjonell styrketrening. Kondis og utholdenhet

14. oktober 2010

En kombinasjon av styrke- og kondisjonstrening, og ideen kommer opprinnelig fra det amerikanske forsvaret. Fordelen er at du trener styrke, kondisjon, teknikk og smidighet på én gang. Det skjer ved å følge et dagsprogram, kalt WOD (workout of the day), som består av diverse helkroppsøvelser som gjentas med høy intensitet.

Erstatter

Den intense treningsformen er bra for alle, enten du løper, sykler, svømmer eller driver med tradisjonell styrketrening.

Kondis og utholdenhet

Har du prøvd crossfit, så vet du at svetten spruter og pulsen er skyhøy under de mange repetisjonene. Tempoet er høyt hele veien, og utøveren gir alt i for eksempel tyve minutter før han er helt utmattet.

Intensiteten i øvelsene innebærer at hjerte og kretsløp presses hardt, og dermed blir kondisjonen merkbart bedre allerede etter et par uker med 2–3 økter per uke.

Styrke og smidighet

Crossfit er funksjonell trening der du forsøker å bruke så mye av kroppen som mulig i hver øvelse, og dermed styrker du hele kroppen i stedet for spesifikke muskelgrupper, som ved tradisjonell styrketrening.

Allsidigheten i styrketreningsdelen gjør at du blir sterkere i muskler, sener og ledd samtidig som du blir smidigere.

Mentalt utbytte

Crossfit er så brutalt at du neppe vil synes at det er særlig morsomt så lenge det står på. Men det er motiverende å se og kjenne resultatene på kroppen etter kort tid. Det er også tilfredsstillende å presse seg selv. Dessuten er programmene så varierte at de aldri blir kjedelige.

Tilgjengelighet

Mange treningssentre tilbyr crossfit, men du kan også trene hjemme. Kjører du et dagsprogram i for eksempel tyve minutter, er du garantert høy effektivitet i forhold til tiden du bruker.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: