© Sigurd Høyen

Crossfit på stuegulvet

Her får du et effektivt crossfitprogram for hjemmebruk. Enten du trener crossfit jevnlig, men må droppe treningen på senteret akkurat i dag, eller aldri har prøvd crossfit før, får du her en effektv treningsøkt.

3. april 2014 av Jannik Petersen og Fredrik Ægidius

Krever ikke crossfit en masse utstyr som kettlebeller, vektstenger og tunge vektskiver? Langt ifra. Du kan godt drive med tidens heteste treningstrend hjemme på stuegulvet, uten å eie et eneste treningsredskap.

Det finnes et uendelig antall forskjellige crossfit-øvelser, og mange av de mest effektive foregår utelukkende med din egen kroppsvekt som motstand. Her får du fem supergode øvelser som krever et minimum av utstyr, og som gir en fantastisk allsidig treningsøkt på bare ti minutter.

Crossfit er styrke- og kondisjonstrening på én gang

Det fine med crossfit er nemlig at du får trent hele kroppen på utrolig kort tid. Crossfit består av såkalte flerleddsøvelser, altså øvelser som aktiverer mange kroppsdeler på én gang.

Det betyr igjen at mange muskler settes til å jobbe knallhardt – og dermed øker også pulsen kraftig. Derfor gir crossfit styrke- og kondisjonstrening på én gang.

Tren crossfit med vekter

Etter hvert som du utvikler deg fra utrent begynner til herdet crossfit-utøver, kan du med fordel begynne å løfte på noe som veier noen kilo – for å få utfordringer som passer til større styrke og bedre form.

Har du håndvekter, kettlebeller eller lignende, kan du godt bruke dem, men du kan også bruke en stol, en kasse eller en av ungene dine for den sakens skyld, hvis størrelse og vekt er riktig.

Trener du allerede crossfit på et senter flere ganger i uken, er du sikkert kjent med noen av øvelsene i programmet. Andre vil være nye for deg og gir utfordringer som utvikler styrken. Må du av en eller annen grunn droppe turen til crossfit-senteret akkurat i dag, har du her det perfekte nødprogrammet for hjemmebruk.

Logg inn her, og last ned crossfit-øvelser som du kan gjøre hjemme

Har du ikke en profil, kan du opprette en raskt og helt gratis! Klikk på "Last ned artikkel" - og opprett profilen derfra.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: