Push up til træn hjemme - crossfit
NY SERIE Hjemmeserien går over fire måneder og er utviklet av en av verdens beste crossfitutøvere – spesielt for Aktiv Trenings lesere.© Sigurd Høyen & Valling.com.

Crossfit-skolen: del 1

Crossfit nærmest tordner frem. Med vår serie kan du prøve ut den rå, intensive og superpopulære treningsformen hjemme hos deg selv. Utbyttet merker du på kroppen allerede etter få uker.

9. juli 2014 av Frederik Ægidius & Jesper U. Larsen.

I denne serien gir vi deg en rekke enkle, men supereffektive økter som gir resultater. Hjemmeserien er utviklet av en av verdens beste crossfitutøvere – spesielt for Aktiv Trenings lesere.

Crossfit skiller seg fra tradisjonell fitnesstrening på flere måter. Treningen bygger på naturlige, funksjonelle bevegelser (som kast, trekk, løft, hopp og løping) i motsetning til de isolerte bevegelsesmønstrene i treningsapparatene.

I stedet for å trene styrke, kondisjon og gymnastikk for seg gjør du alt i samme økt. Målet er at hele ti fysiske egenskaper skal trenes til perfeksjon. Det er altså ikke nok å ha styrke og kondisjon – også egenskaper som hurtighet, fleksibilitet, balanse og presisjon må være på plass før man kan kalle seg ”fit” i crossfituniverset.

Crossfitmester gir deg verktøyene:

Frederik Ægidius

Mannen bak programmet er en av verdens beste crossfit-utøvere, Frederik Ægidius. Han har trent crossfit på konkurransenivå siden 2010. I 2012 ble han europamester, og under VM i fjor kom han på 15. plass. Frederik Ægidius er utdannet instruktør, og i de siste fire årene har han undervist i crossfit.

Effektiv trening uten utstyr

Hver måned får du et helt nytt treningsprogram, og det vil kreve mer av deg enn det forrige. Hver økt kjennetegnes ved at den går raskt å utføre, men til gjengjeld skal den gjennomføres med høy intensitet.

Øvelsene er enkle å utføre, de krever ikke noe utstyr, og du kan trene når og hvor du vil – ute som inne.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: