Lunges til crossfit-træningsskolen del 2
NY SERIE Hjemmeserien er utviklet av en av verdens beste crossfitutøvere – spesielt for Aktiv Trenings lesere.© Valling.com

Crossfit-skolen: del 2

For tiden er crossfit den mest populære treningen. Bruk øvelser og prinsipper fra den rå og intense treningsformen til målrettet og morsom trening hjemme på stuegulvet – og få suverent utbytte.

5. august 2014 av Frederik Ægidius & Jesper U. Larsen.

Månedens WOM (workout of the month) gir rask og svært effektiv trening.

Workout of the month – september:

  • Knebøy: Utfall
  • Press: Armheving m/slipp
  • Trekk: Kroppsløft i bordkant
  • Mage: V-up
  • Puls: Løping på stedet

Last ned WOW-skjemaet her

Slik gjør du:

Pass på å varme opp, for eksempel ved først å ta en runde med øvelsene der du trener lett. Sett av nøyaktig 15 minutter til programmet. Det gjennomføres som sirkeltrening der du tar det antall repetisjoner som er oppgitt ved hver øvelse, før du fortsetter til den neste. Når du har gjennomgått alle øvelsene, starter du forfra. Noter hvor mange runder du rekker av hver øvelse i løpet av de 15 minuttene. Det gjelder å ta så mange runder som mulig. Dermed kan du følge fremgangen og konkurrere mot deg selv. Tren 2–3 ganger per uke. For å oppnå de beste resultatene, er det viktig at du gir 100 prosent hver gang. Men ta det med ro til du har lært øvelsene.

Crossfit-mester gir deg det du trenger:

Frederik Ægidius

Mannen som har laget programmet, er en av verdens beste crossfit-utøvere, nemlig Frederik Ægidius. Han har trent crossfit på konkurransenivå siden 2010. I 2012 ble han europamester i crossfit, og ved fjorårets VM ble han nummer 15. Frederik Ægidius er utdannet instruktør og har undervist i crossfit de siste fire årene.

Effektiv trening uten utstyr

Hver måned får du et helt nytt treningsprogram, og det vil kreve mer av deg enn det forrige. Hver økt kjennetegnes ved at den går raskt å utføre, men til gjengjeld skal den gjennomføres med høy intensitet. Øvelsene er enkle å utføre, de krever ikke noe utstyr, og du kan trene når og hvor du vil – ute som inne.

Se tidligere øvelser her:

Crossfit-skolen: del 1

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: