Mountain climbers til crossfitskolen
© Valling.com

Crossfit-skolen: del 3

For tiden er crossfit den mest populære treningen. Bruk øvelser og prinsipper fra den rå og intense treningsformen til målrettet og morsom trening hjemme på stuegulvet – og få suverent utbytte.

5. september 2014 av Frederik Ægidius & Jesper U. Larsen.

Du har sikkert merket de fantastiske resultatene av crossfit-treningen allerede. Med denne månedens WOM (workout of the month) legger vi lista litt høyere. Du skal gjøre øvelsene på tid – og som alltid gi alt!

Workout of the month – oktober:

  • Knebøy: Knebøy med hopp
  • Press: Thrusters
  • Trekk: Pull-up hold
  • Mage: Sit-up til knebøy
  • Puls: Fjellklatrer

Last ned WOW-skjemaet her

Slik gjør du:

Sørg for å få varmet opp før du starter – for eksempel ved først å ta en ganske lett runde av øvelsene. Denne gangen gjelder det å ta fem runder av øvelsene så raskt som mulig. Programmet gjennomføres som sirkeltrening, der du tar det antall repetisjoner som står oppgitt for øvelsen, før du går videre til neste. Når du har gått gjennom alle øvelsene, starter du forfra til du har gjennomført runden fem ganger. Noter tiden i treningsskjemaet når du har tatt alle rundene. Dermed kan du følge fremgangen og konkurrere mot deg selv. Tren 2–3 ganger per uke. For å oppnå de beste resultatene er det viktig at du gir 100 prosent hver gang. Start likevel ganske rolig til du har lært alle øvelsene.

Crossfit-mester gir deg det du trenger:

Frederik Ægidius

Mannen som har laget programmet, er en av verdens beste crossfit-utøvere, nemlig Frederik Ægidius. Han har trent crossfit på konkurransenivå siden 2010. I 2012 ble han europamester i crossfit, og ved fjorårets VM ble han nummer 15. Frederik Ægidius er utdannet instruktør og har undervist i crossfit de siste fire årene.

Effektiv trening uten utstyr

Hver måned får du et helt nytt treningsprogram, og det vil kreve mer av deg enn det forrige. Hver økt kjennetegnes ved at den går raskt å utføre, men til gjengjeld skal den gjennomføres med høy intensitet. Øvelsene er enkle å utføre, de krever ikke noe utstyr, og du kan trene når og hvor du vil – ute som inne.

Se tidligere øvelser her:

Crossfit-skolen: del 1

Crossfit-skolen: del 2

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: