En myte at crossfit gir flere skader

Det er en myte at crossfit gir mange skader, mener forskere.

7. mars 2016

Crossfit er blitt stadig mer populært de siste årene, men den harde styrketreningsformen er ofte blitt beskyldt for å gi mange skader. Nå viser en ny undersøkelse at risikoen ikke er så stor som ryktene skal ha det til.

I en stor dansk undersøkelse blant 1000 crossfit-utøvere viste det seg at 13 prosent var skadet. Ifølge forskerne ved Aarhus Universitetssykehus er det ikke høyt sammenlignet med andre idrettsgrener.

– Det er ikke overhyppighet av skader innenfor crossfit. Men det er viktig å ha fokus på teknikken, slik at man lærer seg de nye øvelsene. Dessuten bør man starte med en lav treningsmengde og bygge på gradvis, sier Christian Larsen fra Revmatologisk avdeling, som står bak prosjektet.

Forskerne har også nylig avsluttet et forsøk som viste at et 12-ukers crossfitprogram resulterte i lavere fettprosent, økt muskelvekst og større styrke hos deltagerne.

NY VITEN

Crossfit er en effektiv treningsform som absolutt kan anbefales, konkluderer forskere fra Aarhus Universitetssykehus etter et forsøk med 42 testpersoner som ikke tidligere hadde trent crossfit. Personene ble satt til å trene på et lokalt crossfitsenter 2–3 ganger i uken i 12 uker. Resultatet:

  • Testpersonene økte i gjennomsnitt sin muskelmasse med 0,7 kilo i forsøksperioden.
  • De mistet i gjennomsnitt 1,2 kilo fett.
  • Styrken i lårene ble også målt, og også her hadde crossfittreningen hatt en positiv effekt.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: