Crossfit-øvelser til hjemmetrening
Crossfit-øvelser til hjemmetrening

Her kan du lese om forskjellige crossfit-øvelser som er spesielt gode til hjemmetrening. 

Crossfit hjemmetrening - slik!

Vanligvis går man på treningssenteret og deltar på en gruppetime med crossfit-øvelser. Men heldigvis er det mulig å ta en effektiv treningsøkt hjemme på stuegulvet.

8. desember 2016 av Jannik Petersen

Crossfit

Crossfit er blitt superpopulært og det er det god grunn til For med en kombinasjon av crossfit-øvelser som både trener styrke, kondisjon og smidighet, er crossfit langt på vei den ultimate treningsformen. .


Tren crossfit hjemme

Hvis du vil drive med crossfit, er det mest nærliggende å gå på treningssenteret og delta på en gruppetime med crossfit-øvelser. Det høres jo enkelt og greit ut, men det kan være vanskelig å komme seg av gårde. 

Heldigvis kan du fint trene crossfit effektivt hjemme på stuegulvet. 

På denne siden finner du inspirasjon til crossfit-øvelser som egner seg spesielt godt til hjemmetrening. 


Crossfit-øvelser

Crossfit gir deg både kondistrening og styrketrening samtidig, fordi du gjør øvelser som involverer mange muskler på en gang - og fordi du trener i høyt tempo.

Den daglige crossfit-treningen kalles WOD (workout of the day). En WOD er et kort crossfit-program som består av tre-fem crossfit-øvelser som gjennomføres i høyt tempo. Husk at du må jobbe med riktig teknikk. 

Prøv crossfit-øvelsene i langsomt tempo, og sammenlign med videoene du ser nedenfor. 

Når du har teknikken inne, kan du sette i gang med dagens WOD. Gjør for eksempel fem burpees, deretter 10 knebøy og så 15 mountainclimbers. Start så forfra - uten å ta pause. 

Prøv å holde på i fem minutter. Ta pause, og få pulsen ned før du fortsetter i fem minutter til. Nå har du fått 10 lynende effektive minutter med crossfit-trening. 

Etter hvert som du kommer i bedre form, kan du bygge på med flere crossfit-øvelser, og forlenge WOD-ene med fem-ti minutters varighet. 


Crossfit-program: 10 gode crossfit-øvelser til hjemmetrening

Se instruksjoner og videoer med de enkelte crossfit-øvelsene her. 

Burpee

Knebøy

Mountainclimbers

Bodydrag

Knebøy med hopp

Breakdance-øvelse

Inverted row

Dynamisk push up

Responsøvelse

Triple knee tuck

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

VIL DU OGSÅ HA sterke rygg- og magemuskler? Det kan du få. En av de aller beste måtene å få det på, er å bruke et magehjul. Med bare få minutters trening hver dag, styrker du kjernemuskulaturen, får en sunnere holdning og unngår å falle sammen i ryggen og få smerter i korsryggen.

AKKURAT NÅ FÅR du et magehjul av høy kvalitet sammen med Aktiv Trening. Magehjulet er designet med dobbelthjul, så du har god stabilitet, og håndtakene er ergonomiske med fordypninger til fingrene. Magehjulet er en del av vårt store treningssett med magehjul, treningsmatte, treningsstrikker, stor øvelsesguide og 3 numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.) Her kan du lese mer om det fantastisk gode tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: