© PR

Nå skal verdens beste crossfit-utøver kåres

Se hva du må kunne for å bli verdens beste crossfit-utøver.

20. juli 2016 av Christian Thestrup

Denne uken kjemper 60 atleter ved CrossFit Games 2016 der verdens beste crossfit-utøver skal kåres. 272 000 mennesker har det siste året kjempet om 60 plasser, og hvis de synes det har vært tøft underveis, er det ingenting i forhold til de utfordringene som venter dem denne uken når det endelige slaget om mesterskapet foregår.

Deltakerne vet stort sett ikke hvilke øvelser som venter dem. Det får de første vite få dager eller timer i forveien. Og selv om øvelsene ligger innenfor det klassiske crosfit-spekteret med fokus på styrke, kondisjon og bevegelse, har deltakerne blitt overrasket med havsvømming, paddleboards og trail-løp. Så det eneste de kan være sikre på, er at de må være forberedt på hva som helst.

© PR

I tillegg til tauklatring, trillebår-kjøring, gange med kettlebells og hinderløp, gikk en av de tøffeste øvelsene i fjor ut på å løpe halvannen kilometer, ta 100 armhevinger, 200 armbøyninger, 300 knebøy og avslutte med halvannen kilometer løp, alt iført en 10 kilo tung vest. Islandske Björgvin Karl Guðmundsson klarte denne disiplinen på 38 minutter og 36 sekunder.

© PR

En annen brutal øvelse er støtløft, der du skal løfte en vektstang over hodet, en øvelse amerikanske Ben Smith toppet med 157 kilo. Han endte for øvrig som totalvinner, mens islandske Katrín Tanja Davíðsdóttir sto øverst på kvinnenes seierspall. Vinnerne får 275 000 dollar (og to Glock-pistoler - det er jo USA) for innsatsen, så det lønner seg å være i form.  

I denne traileren for dokumentaren Fittest on Earth 2015 kan du se hva deltakerne har blitt utsatt for i mesterskapet de siste årene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: