CINDY-økt: 5 kroppshevinger, 10 armhevinger og 15 knebøy. 20 minutter AMRAP (så mange runder som mulig).© Istock

Så effektivt er crossfit

Trener du crossfit, så vet du det. Men nå er det fastslått med forskning. Crossfit er en hard og effektiv treningsform både når det gjelder puls og forbrenning.

11. juni 2019

Alle som har prøvd crossfit, vet at treningen kan være knallhard. Det bekreftes nå av en pilotstudie ved Kennesaw State University i USA.

Under forsøket forbrente forsøkspersonene i gjennomsnitt 261 kalorier i løpet av de 20 minuttene treningen varte, og det svarer omtrent til en tempoløpetur på 20 minutter, litt avhengig av kroppsvekt. I tillegg sørger CINDY-crossfit for at man aktiverer svært mange muskelgrupper i hele kroppen. Det gjør ikke løpetrening, og det er nettopp kombinasjonen av høy intensitet og allsidig muskelaktivering som gjør treningen så effektiv, ifølge en av forskerne bak undersøkelsen.

– Treningsøkten inneholder bare tre kroppsvektsøvelser, men fordi øvelsene aktiverer alle muskelgrupper og fordi de utføres med høy intensitet, er treningsformen imponerende når man ser på kaloriforbrenningen, har Brian Kliszczewicz ved Kennesaw State University tidligere uttalt.

Se våre crossfit-skoler

Source #Journal of Sport and Human Performance.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: