Crossfit

En klassisk crossfit-økt består av oppvarming før du utfører en WOD (workout of the day). Det er et treningsprogram som kan vare fra fem til 25 minutter, og som består av både styrke- og kondisjonsøvelser. Du blir gjennomvåt av svette og får høy puls, og du får trent alle musklene. I crossfit trener du både styrke og kondisjon.

31. mars 2011

Treningsinnhold

En klassisk crossfit-økt består av oppvarming før du utfører en WOD (workout of the day). Det er et treningsprogram som kan vare fra fem til 25 minutter, og som består av både styrke- og kondisjonsøvelser.

Treningsutbytte

Du blir gjennomvåt av svette og får høy puls, og du får trent alle musklene. I crossfit trener du både styrke og kondisjon. Det foregår ved at du gjør mange forskjellige funksjonelle øvelser med mange repetisjoner.

Begynnerfaktor

Du må være forberedt på å jobbe virkelig hardt. Her er det ikke snakk om lett ”trim for eldre”-trening. Du yter alltid maksimalt, uansett om du er begynner eller har lang erfaring med crossfit.

Motivasjon

Du slipper å hyle av latter, men skjærer nok grimaser av smerte. Motivasjonen ligger i at du blir så lykkelig over hva du har fått ut av treningen på så kort tid. Og resultatene er raskt både merkbare og synlige. Det er motiverende!

Sosial faktor

Du vil som regel trene på lag sammen med andre, og til musikk.

Risikofaktorer

Noen blir overrasket og kanskje til og med sjokkert over hvor hardt det faktisk er, og fortsetter å være. Men den konstante og massive utfordringen av styrke og utholdenhet er også det som gir de imponerende resultatene.

Hvordan begynne?

For å få en god start bør du oppsøke et senter som tilbyr dedikert crossfittrening. Be om kvalifisert hjelp hvis du vil sette sammen crossfit-treningen selv i stedet for å kaste deg ut i det uten plan og mening.

Hva koster det?

Du bruker vanlige treningsklær. Medlemskap kan imidlertid være noe dyrere enn i treningssentrene.

Sesongavhengighet

Crossfit kan du trene hele året. Om sommeren er det mange som søker seg ut i for eksempel en park og utnytter de naturlige hindringene som en del av øvelsene, for eksempel trær, benker, trapper osv.

Tiden det tar

Her kan du virkelig få maksimalt utbytte av tiden du bruker. Cross fitøktene byr på ekstremt effektiv trening, og du oppnår mye på en halvtime.

Les også

Hvilket helseråd synes du er vanskeligst å følge?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: