Derfor bør du bruke foamroller

Med skumrulle kan du massere deg til bedre restitusjon, mindre ømhet i musklene og bedre smidighet. Og så er det til og med enkelt, raskt og billig.

27. juni 2018 av Dina Christiansen

Det er ganske vanlig å bli støl i musklene etter trening, men resultatet kan dessverre bli at du ikke kan trene like hardt og ofte som du vil. Foamrolling er en massasjeteknikk som kan løsne spenninger, bryte ned arrvev og fjerne ømme knuter i musklene. 

Hvordan

Når du foamroller skal du ligge på gulvet. Du bruker hendene, knærne og føttene som støtte, mens du plasserer den gjeldende muskelgruppen på foamrolleren. Rull stille og rolig fram og tilbake.

Massér muskelgruppen i 2 minutter. Hvis du treffer et triggerpunkt, som er en liten knute i muskelen der det gjør ekstra vondt, så masser rundt det området, og hold presset på det i 30 sekunder.

Foamrolling kan gjøre ganske vondt, men det er ingen grunn til å være så hardhendt at du nesten ikke holder ut. Legg derfor et press på muskelen som er passe vondt, men som er til å holde ut.

Her ser du eksempler på fem gode øvelser med skumrulle. 

Når

Før trening

Foamrolling er bra for å øke din range of motion. Range of motion er bevegelsesutslaget ditt. Det kan derfor være lurt å bruke skumrulle på de muskelgruppene du er i ferd med å trene. 

Under trening

Foamrolling brukes ikke så ofte under trening, men det kan være bra i noen tilfeller. For eksempel hvis du trener tungt og trenger lange pauser mellom settene. Da kan du utnytte pausen til å øke din range of motion i den muskelgruppen det gjelder. 

Etter trening

Foamrolling etter trening er bra for å reduserer den muskelømheten som kan oppstå etter trening. Du er kanskje vant til å tøye ut etter trening for å unngå stølhet, men undersøkelser viser at det ikke har noen effekt når det handler om å redusere muskelømheten. Bruk heller skumrullen framover.  

Her ser du fem gode øvelser med skumrulle. 

Vi anbefaler: Genialt løpebelte

Nå kan du oppbevare telefon, nøkler og bankkort på en enkel og trygg måte når du trener. Med dette smarte beltet kan du ha med deg alle de viktige tingene på løpeturen, sykkelen eller på treningssenteret. Beltet har to lommer som kan utvides og holde tingene dine på plass, slik at du ikke en gang merker at du har dem med. De to lommene gjør også at du kan ha nøklene i den ene, mens telefonen kan ligge trygt og uten å bli skrapt opp i den andre. Den store lomma har en liten utgang til høretelefonene på baksiden. Beltet er dessuten vannavvisende, så tingene dine blir ikke våte. Akkurat nå får du det geniale beltet sammen med to numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedisjon) TOTALT 99 kr. Du får også en digital løpeguide med mange gode tips til hvordan du blir en raskere og bedre løper. Her kan du lese mer om tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: