© iStockphoto

Derfor bør du IKKE avslutte treningen med høy intensitet

Ny forskning viser et overraskende enkelt tips for å bevare treningsmotivasjonen.

27. september 2016 av Hans Westhausen Gottlieb

Det kan være lurt å løpe ned i langsomt tempo mot slutten av treningsøkten. Ikke for å fjerne melkesyren, men rett og slett for å skape et behagelig minne om treningen.

Ny amerikansk forskning fra Iowa State University viser nemlig at vi husker treningen på bakgrunn av slutten av treningsøkten og ikke økten som helhet.

Avslutter du treningsøkten med overskudd vil du derfor også være mer tilbøyelig til å forbinde hele økten med en følelse av overskudd, når du tenker tilbake på det senere.

Og det gjør det lettere å komme seg på trening neste gang, hvis du som nybegynner sliter med å holde motivasjonen oppe.

Behagelige treningsminner

I forsøket ble 46 utrente personer satt til å gjennomføre en 15 minutters treningsøkt på kondisjonssykkel. Halvparten økte gradvis intensiteten, mens den andre halvparten gradvis reduserte intensiteten.

Underveis skulle forsøkspersonene angi hvor behagelig treningen føltes. Ikke overraskende syntes den første gruppen at det ble mer og mer ubehagelig, mens den andre gruppen opplevde det motsatt.

Når de etterpå ble spurt hvordan de husket treningen, var det stor forskjell. Gruppen som syklet gradvis langsommere, husket treningen som mer behagelig og de scoret høyere når de skulle vurdere hvorvidt de hadde lyst til å gjennomføre samme trening igjen.

Mønsteret var det samme, uansett om de ble spurt 15 minutter, 24 timer eller sju dager etter forsøket.

Kilde: Journal of Sport & Exercise Psychology

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: