© Getty Images

Derfor bør du trene om morgenen

Utnytt de lyse morgentimene, stå tidlig opp og tren før du gir deg i kast med dagens oppgaver. I tillegg til at du får unnagjort treningen tidlig på dagen, får du en rekke fysiske og mentale fordeler.

Det er både lettere og betydelig morsommere å trene mens det er lyst og trivelig ute, og de lyse morgentimene er som skapt for trening.

I tillegg til at du kommer deg tidlig opp og kan trene mens gater og veier fortsatt er stille og trafikken beskjeden, får du en rekke fysiske og mentale fordeler ved å trene om morgenen.

Morgentrening
En naturlig lykkeplle:

Trening utløser mengder av endorfiner i hjernen, nerve- og mage-tarmsystemet. Endorfiner kalles også for naturlige lykkepiller, og "tar du dem" allerede om morgenen, blir humøret bedre resten av dagen.

Blodtrykket synker:

Morgentrening er bra for blodtrykket. Riktignok er ikke forskerne sikre på hvorfor det er slik, men det har vist seg at trening om morgenen kan redusere blodtrykket med ca. ti prosent resten av dagen, og hele 25 prosent om natten.

Brenn mer fett:

Det er ikke nødvendig å spise før du trener. Hvis du dropper frokosten, kan du faktisk øke fettforbrenningen med rundt tyve prosent resten av dagen, ifølge nyere forskning. Årsaken er at kroppen brenner fett når den ikke har tilgang til karbohydrater, og den virkningen holder hele dagen.

Bedre søvn:

Virkningen av morgentreningen varer helt til neste morgen. Det har nemlig vist seg at også nattesøvnen blir vesentlig bedre.

Slik kommer du i gang med morgentrening

Logg inn som abonnent her, og få gode råd om morgentrening og hvordan du blir en morgenfugl.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: