Kvinne i tights
© iStock

Dette må du vite om rumpemuskelen

En veltrent bak både ser bra ut og får deg til å prestere. Dessverre blir rumpemusklene fort dovne og slappe av en litt for stillesittende hverdag, så nå er det på tide å vekke den til live igjen.

9. mai 2018 av Jesper U. Larsen

Fokus på setemuskelen

Visste du at den store setemuskelen, gluteus maximus, er kroppens største muskel? Det betyr at du ved å trene rumpemusklene blant annet øker forbrenningen og produksjonen av testosteron, som bidrar til å øke muskelmassen.

Vi gir deg svaret på hvorfor det er viktig å holde rumpemusklene ved like. 

Hvor sitter den?

Gluteus maximus er den klart største av de tre setemusklene og den som for alvor øker volumet og formen på rumpa. Inne bak den, og litt høyere plassert, sitter den mellomstore setemuskelen, gluteus medius. Den lille gluteus minimus ligger innerst.  

Hvilke oppgaver har den?

Den store setemuskelens viktigste oppgave er å strekke hoften, mens de to mindre blant annet sørger for stabilitet og balanse i bekkenet. Setemusklene er bare litt aktive når du går, men mye når du for eksempel spurter, hopper eller reiser deg. 

Hvorfor bør du trene den?

Flott rumpe er nok hovedformålet med det meste av treningen som gjøres på treningssentrene. Men i tillegg til å se bra ut, kan veltrente rumpemuskler gjøre deg bedre i de fleste idrettsgrener og få deg til å løfte mer i store styrkeøvelser som knebøy og markløft. I tillegg reduserer sterke rumpemuskler skaderisikoen i for eksempel knær og korsrygg.

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

VIL DU OGSÅ HA sterke rygg- og magemuskler? Det kan du få. En av de aller beste måtene å få det på, er å bruke et magehjul. Med bare få minutters trening hver dag, styrker du kjernemuskulaturen, får en sunnere holdning og unngår å falle sammen i ryggen og få smerter i korsryggen.

AKKURAT NÅ FÅR du et magehjul av høy kvalitet sammen med Aktiv Trening. Magehjulet er designet med dobbelthjul, så du har god stabilitet, og håndtakene er ergonomiske med fordypninger til fingrene. Magehjulet er en del av vårt store treningssett med magehjul, treningsmatte, treningsstrikker, stor øvelsesguide og 3 numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.) Her kan du lese mer om det fantastisk gode tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: