Tre menn og to kvinner som løfter vekter.
© iStock

Dette tilfører ryggløft til markløft

Selv om ryggløft er en god nybegynnerøvelse, er det markløft som er den beste øvelsen fordi du aktiverer mer muskelmasse. Ryggløft kan imidlertid være et godt supplement til markløft.

16. april 2018 av Hans Westhausen Gottlieb

Kan rygglyft ersätta marklyft?

Når jeg trener tar jeg både ryggløft og markløft. Kan jeg egentlig nøye med meg å ta ryggløft?

SVAR:
Som nybegynnerøvelse er rygghev (hyperextensions) helt fin, og når du er blitt mer erfaren, er øvelsen et godt supplement til markløft. Men skal du velge én øvelse, er markløft bedre, fordi den aktiverer langt mer muskelmasse. 


Ideelt sett kan du begynne treningen av nedre rygg med markløft og deretter ta rygghev. Klarer du å ta over 15 repetisjoner, så hold en vektskive inntil brystet. Avslutt eventuelt med to sett av planken.

Hyperextensions illustrasjon

Rygglyft

Du tränar: Ryggstrekkere og bakside lår.

Gör så här: Still inn maskinen slik at du kan henge med hele overkroppen ut over kanten. Heng med hodet nedover og hendene på brystet eller ut fra hodet. Løft deg opp, slik at kropp og bein danner en rett linje, og senk deg ned igjen.

Redaksjonen anbefaler: Flott løpejakke

Løp gjennom kulde og vind med Aktiv Trening. Akkurat nå ønsker vi nye lesere velkommen med en løpejakke fra Diadora sammen med tre numre av Aktiv Trening for kun 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedisjon). Jakka kan dras helt opp i halsen og har meshpaneler i nakken, under armene og nedover ryggen, noe som gir en naturlig utlufting så du ikke koker over på løpeturen. Panelene gir også jakka super mobilitet og bevegelighet, for det finnes lite som er verre på løpeturen enn å slåss mot en jakke med dårlig passform. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: