Disse idrettene passer best til din kropp

Kroppstypen din er avgjørende for hvilke idretter som passer deg best. Finn ut hvordan du kan bli best!

16. juni 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det finnes et hav av ulike kroppstyper, og i forhold til sport har de sine fordeler og ulemper.

Kroppstypen din kan derfor være ganske avgjørende for hvor god du kan bli i en spesifikk idrett. Vi går gjennom de mest generelle kroppstypene.

Ovenfor ses de tre kroppstyper. Hvilken av de tre typene minner kroppen din mest om?

Endomorph

Endomorph-kroppstypen kjennetegnes ved at den er rund, og nærmer seg epleformet. Det finnes fett på hele kroppen, ofte sentrert på mage, lår og overarmer. Denne kroppsfasongen har enklere for å bygge opp muskelmasse enn ectomorph-kroppstypen. Derfor er nettopp denne fasongen god i idrettsgrener som krever stor styrke, som for eksempel vektløfting eller kulestøt. Dessuten er kroppstypen god til muskelkrevende plasseringer i for eksempel rugby.

Mesomorph

Mesomorph er den v-formede kroppstypen. Hvis man har denne type kropp, er man smal rundt hoftene, mens det er samlet stor muskelmasse på overkroppen. Denne typen har minimalt med kroppsfett og den omstillingsklare kroppen gjør det lett for medlemmer av denne gruppen å hevde seg i stort sett alle idrettsgrener.

De kan både gå enkelt ned i vekt og legge på seg lett, og reagerer godt på kardio-trening.

Ectomorph

Kroppstypen ectomorph kjennetegnes ved å ha en slank, lang og spinkel kroppsbygning. Denne type kropp er velegnet til idretter som for eksempel fotball eller tennis, der høyde er en fordel. Dessuten klarer de seg generelt bra i utholdenhets-idretter som langdistanseløp.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: