Fem gode øvelser med skumrulle

Å bruke skumrulle kan øke mobiliteten, redusere stølhet og forbedre restitusjonen. Her har vi samlet fem gode rulleøvelser for deg.

26. juli 2020 av Dina Christiansen

1. Rumpe

Plasser baken oppå skumrulla mens du støtter hendene i gulvet. Legg det ene beinet over det andre, og legg vekten på motsatt skinke. Beveg deg fram og tilbake på skumrulla, og roter litt fra side til side slik at du også treffer utsiden av skinka. Etter to minutter (kan deles opp med pauser i mellom hvis det er behov for det), legger du det andre beinet over og vekten på motsatt skinke. 

2. Bakside lår

Støtt deg med hendene i gulvet, og legg det ene beinet strakt over skumrulla. Bruk motsatt bein som støtte i gulvet eller kryss beinet over det andre hvis du vil legge mer vekt på. Beveg deg fram og tilbake på skumrulla i to minutter (kan deles opp med pauser i mellom hvis det er behov for det), og bytt bein. 

3. Forside lår 

Ligg på magen med forsiden av det ene låret over skumrulla og det andre beinet ut til siden, støttende på gulvet. Ligg på albuene, rull fram og tilbake på rulla og roter litt fra side til side, slik at du også treffer utsiden og innsiden av låret. Etter to minutter (kan deles opp med pauser hvis det er behov for det), bytter du bein. 

4. Rygg

Ligg på ryggen med øvre del av ryggen plassert på skumrulla. Ha enten armene over hodet eller klem deg selv, slik at ryggmusklene strekkes ut. Ligg med bøyde bein og føttene i gulvet. Bruk beina til å skyve deg rolig fram og tilbake, samtidig som du roterer litt fra side til side. Du kan også snu deg over på siden og rulle fram og tilbake på utsiden av ryggmuskulaturen. Masser området i to minutter. 

Les også

Hva vil du oppnå med treningen det neste året?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: