Kvinne på tredemølle
© iStock

Fem supre kondisjonsmaskiner

Med en halv time til rådighet kan du fint få god kondisjonstrening i en av maskinene på treningssenteret, hvis du holder høy intensitet. Her er fem maskiner som egner seg til tidsbesparende intervaller.

1. februar 2019 av Jesper U. Larsen & Brian Henneberg

Fem fine maskiner

1. Romaskinen 

Roergometeret – eller bare romaskinen, som den oftest blir kalt – gir super trening for hele kroppen. Både bein, rumpe, kjernemuskulatur, rygg og armer får kjørt seg, mens kondisjonen skyter i været. Roing er dessuten en skånsom treningsform med lav skadefrekvens. Men teknikken er litt vanskeligere enn på mange av de andre kondisjonsmaskinene, så det krever litt instruksjon å komme godt i gang.

2. Tredemølla 

Tredemølla gir mange muligheter for variert trening. For å få mest mulig ut av treningen bør du trene variert og med fokus på intervaller. Det er også mye morsommere enn å løpe lange, ensformige turer på løpebåndet. Prøv eventuelt noen av de innebygde programmene der ikke bare hastigheten, men også helningen endres underveis.

3. Ellipsemaskin 

Den langrennsinspirerte ellipsemaskinen er manges favoritt. Den aktiverer hele kroppen (hvis du bruker de bevegelige håndtakene), noe som øker kondisjonsutbyttet og kalori- forbruket. Maskinen er også bra hvis du sliter med smerter ved løping, siden føttene hele tiden er på fotplatene, slik at du unngår harde støt opp gjennom kroppen.

4. Airbike

Såkalte airbikes er blitt populære på treningssentrene de siste årene. Det er en blanding mellom en ellipsemaskin og en trimsykkel, og maskinen gir genial trening for hele kroppen og sender kjapt pulsen i været. Den har luftmotstand, noe som betyr at motstanden blir større jo hardere du tråkker i pedalene.

5. Trappemaskin 

Trening i trappemaskin tilsvarer å gå i trapper. Du aktiverer rumpemusklene, forsiden av lårene og leggmusklene, og som bonus setter maskinen i gang kaloriforbrenningen. Det krever ingen spesielle forutsetninger å bruke maskinen, og teknikken er enkel å lære.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: