Bevist: Treningssenter-medlemmer er mye sunnere enn alle andre

Treningssenteret gjør underverker, viser en undersøkelse

28. mars 2019 av Jesper U. Larsen

De fleste kan nok være enige i at et medlemskort på treningssenteret er en god start, hvis man ønsker en mer aktiv livsstil. 

Nå har forskere undersøkt hvor stor forskjell et medlemskap på et treningssenter egentlig har på helsa. Og svaret er, med forskernes egne ord, "dramatisk". 


Langt mer aktive

De amerikanske forskerne rekrutterte rundt 400 relativt sunne voksne, i alderen 30 til 64 år. Halvparten av dem var medlemmer på et treningssenter, og den andre halvparten var ikke det. Alle fikk gjort en rekke helsemålinger og ble intervjuet om livsstilen sin. 

Det viste seg at 75 prosent av de som var medlemmer på et treningssenter levde etter de offisielle mosjonsrådene, mens det bare gjaldt for 18 prosent av ikke-medlemmene. 


Holder vekten bedre

I USA er anbefalingene på 150 minutters moderat eller 75 minutters intensiv trening i uka, inkludert minst to dager med muskelstyrkende aktiviteter. 

Ifølge undersøkelsen, er det 14 ganger større sannsynlighet for at man lever etter mosjonsanbefalingene hvis man trener på et senter, mens sannsynligheten for å leve etter styrkeanbefalingene er 10 ganger større. 

Og de ekstra timene med trening, gir selvsagt gevinst. Treningssenter-medlemmene hadde generelt bedre kondisjon, mindre midjemål, lavere hvilepuls og lavere risiko for overvekt, enn dem som ikke trente på et senter. 

Kilde: PLOS ONE

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: