Crosstrainer Crosstraineren kan best forklares som en kombinasjon av tredemølla, trimsykkelen og stepmaskinen.

Crosstraineren gjør deg svett i panna

Crosstraineren passer til deg som vil ha maksimalt utbytte av treningen. Selv om crosstraineren er et skånsomt valg, så er den faktisk også et av de mest effektive apparatene.

28. oktober 2016 av Kasper Danborg

Hva er en crosstrainer

Crosstraineren er et populært valg som best kan beskrives som en kombinasjon av tredemølla, trimsykkelen og stepmaskinen. Den er skånsom akkurat som trimsykkelen, fordi du unngår støt opp gjennom beaina, men du bærer din egen kroppsvekt akkurat som når du løper.

Hva egner en crosstrainer seg til?

Crosstraineren gjør deg svett i panna, og du får virkelig brent kalorier. Du aktiverer hele kroppen hvis du bruker de bevegelige håndtakene på crosstraineren fremfor et fast grep. Crosstraineren kan brukes av alle, men er spesielt bra for dem som sliter med smerter ved løping. Bevegelsesmønsteret er så tett opp til løping at du kan overføre treningen på crosstraineren direkte til løpeskoene.

Hvor lett er crosstraineren å bruke?

Det er veldig enkelt å bruke crosstraineren, men det kan hende du må gjøre det et par ganger før bevegelsen føles helt naturlig. Spesielt den høye frekvensen krever noe tilvenning. D

Er det risiko for skader ved en crosstrainer?

Skaderisikoen er veldig liten på en crosstrainer. Det er ingen landing involvert i bevegelsen, så du unngår de støtene du får i beina ved løping. Noen får "sovende føtter" av crosstraineren, men det varer bare noen få minutter etter at man stopper.

Hva er ulempene ved en crosstrainer?

Når du løper skjer det en positiv påvirkning av beintettheten, som gjør at beina blir mer massive. Dette får du ikke i crosstraineren, ettersom du her har føttene på fotplaten hele tiden og derfor blir det ikke like mye trykk på beina. Dessuten kan koordinasjonen være vanskelig ved høy hastighet. Belastningen bør økes i stedet.

Samlet vurdering av crosstraineren

  • Kondisjon ved trening på en crosstrainer: 5/6
  • Forbrenning ved trening på en crosstrainer: 5/6
  • Helse ved trening på en crosstrainer: 4/6

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: