© Jakob Helbig

Den beste løypa gjennom treningssenteret

Forskerne har talt: Slik trener du i riktig rekkefølge.

7. desember 2018

I en ideell verden ville vi hatt tid til å få lagt inn kondisjons-, styrke-, smidighets- og motorisk trening i hverdagen. Men for mange består utfordringen i å slå flere fluer i ett smekk når vi først kommer oss til treningssenteret – og i hvilken rekkefølge bør vi gjøre øvelsene?

For å finne svaret har forskere ved Western State Colorado University i USA testet 24 fysisk aktive personer mellom 18 og 39 år. De trente 24 treningsøkter mens de varierte rekkefølgen på de fire treningsformene. På bakgrunn av dette kunne forskerne peke ut den rekkefølgen som er mest fornuftig rent fysiologisk – men de understreker at individuelle mål og behov må tas i betraktning.

Konklusjonen Forskerne konkluderer med at man får størst utbytte av å begynne med kondisjonstrening etterfulgt av styrketrening. Smidighets- og motorisk trening (som balanse) tas til slutt, men rekkefølgen av disse to er ikke viktig.

Source #ACE.

Få et par suverene vintertights

Nå er det slutt på å fryse på løpeturen. For bare 99,50 får du nå et par flotte løpetights som er designet for å sitte inntil kroppen og holde kulda ute. Dermed kan du nyte løpeturen og bruke energien på å løpe i stedet for å varme opp kroppen. De sorte tightsene er elastiske, har glidelåser ved anklene og sitter herlig tett inntil kroppen. Det er reflekser ned langs siden av beina, slik at du blir sett på mørke kvelder og bak er det en lomme med glidelås til nøkler, kort, energibar eller lignende. Akkurat nå får du de flotte tightsene sammen med tre numre av Aktiv Trening for bare 99,50 kr (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.). Så da er det ikke lenger noe problem å nyte treningen og komme godt i gang med 2019. Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Hvilke helseråd er vanskeligst å etterleve?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: