Mann og kvinne på treningssenteret
© iStock

Derfor går vi på treningssenteret

Det er stor forskjell på hva slags fokus vi har på treningssenteret. Men hvor stor forskjell er det på menn og kvinners trening? En gruppe forskere har undersøkt nærmere.

15. november 2018 av Redaksjonen

Fokus på treningssenteret

Man hører ofte at menn på treningssentrene er så opptatt av å få store overarmer og solid brystkasse at de totalt neglisjerer treningen av beinmusklene. Og at kvinner er så oppsatt på å få flotte bein og stram rumpe at de glemmer å trene det som er over beltestedet. 

Men er det virkelig slik? Det bestemte en gruppe forskere seg for å undersøke. De undersøkte 105 menn og kvinners aktuelle treningsprogrammer og regnet ut hvor mange sett de tok per muskelgruppe på ukentlig basis. 

Det viste seg at det var store forskjeller mellom kjønnene. Blant mennene var det klart større fokus på trening av overkroppen, mens kvinnene primært trente underkroppen. 

Ønsket om vaskebrett og flat mage derimot, lever i beste velgående hos begge kjønn – der var det ikke noen forskjell på treningsvolumet.

Derfor bør du trene balansert

Hvis du vil ha en harmonisk kropp, må du trene musklene i hele kroppen. I tillegg til å trene både over- og underkropp er det viktig å trene både forsiden og baksiden. 

Hvis for eksempel brystet er mye sterkere enn musklene i øvre del av ryggen, kan det skape dårlig kroppsholdning og øke skaderisikoen.

Kilde: Motriz 

Super-tilbud: Stor vinterpakke til deg

Hold varmen og bli sett i mørket for KUN 69,50 kr. Akkurat nå får du en løpelue, hansker, en hals, LED-armbånd og LED-lys til skoen + 2 utgaver av Aktiv Trening til en vanvittig pris. Du får hele pakken med 5 deler og 2 numre av Aktiv Trening for KUN 69,50 kr. (+ 29,50 kr. i porto). Tilbudet gjelder så lenge lageret rekker. Her kan du lese mye mer. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: